Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Fantomgóllal nyert a Leverkusen – videó

Izgalmas összecsapással vette kezdetét a Bundesliga 9. fordulója, ahol az élmezőnyben érdekelt Bayer Leverkusen Hoffenheim városában vendégszerepelt.

Az első félidő első helyzete a hazai Hoffenheim előtt adódott, Sejad Salihovic szabadrúgását a gólvonalról fejelte ki a Leverkusen védője. Helyzetet dolgozott ki a vendégcsapat is, majd újabb hazai akció. Szűk fél órát kellett várni az első gólra, amely egy kontratámadás után született: Gonzalo Castro vezette sokáig a labdát, kitette jobbra, ahol Sidney Sam állt, majd elkezdett cselezni és gól lett a vége. Erre meg is volt a válasz, de Andreas Beck beadása után a bírók szerint lesen állt Roberto Firmino, aki továbbtette a labdát és Kevin Volland be is talált – de jogtalanul érvénytelenítették a találatot.

A Hoffenheim kezdte jobban a második félidőt, kiemelendő jelenet, amely egyben érdekes, történelmi és mókás is a hetvenedik perc tájékán adódott. Egy Leverkusen szöglet után Stefan Kießling fejelt, a labda az oldalhálót találta el. Kießling csalódottan állt, de a társak ünnepelték. A labda a hálóban! Igen! Az oldalhálón ugyanis egy lyuk található, amelyen befért a játékszer, kisebb spekulációk után pedig megadta Dr. Felix Brych sípmester ezt a ‘nemgólt’. De esélyt kapott a szépítésre a Hoffenheim egy büntető formájában, ezt kivédte Bernd Leno, a kipattanók pedig két ízben is a kapufán csattantak.  A hazaiak nem adták fel, a francia Anthony Modeste ziccert is hibázott.  Az eredményt két perccel a lefújás előtt sikerült kozmetikázni is, egy beadásba belefejelt Emir Spahic, ezt pedig a csereember Sven Schipplock bólintotta a hálóba.

Ezzel a győzelemmel a Leverkusen a tabella élén éjszakázhat – bár ha a gólokat nézzük akkor 2-1-es hazai sikernek kellett volna születnie…

Bundesliga 9. forduló, péntek:

TSG 1889 Hoffenheim – Bayer 04 Leverkusen: 1-2
Gólszerzők: Schipplock 88. ill. Sam 26. Kießling 70.

Kostyál Balázs