Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 11. forduló: Világbajnoki selejtezők után újra bajnoki forduló

Lassan elhalnak a válogatott vébéselejtezős kudarcának hangjai, ezen a hétvégén ismét a kluboké a főszerep. A honi élvonalban Mezőkövesden indul, Kaposváron ér véget a soron következő forduló.

Presztízsmeccsre kerül sor Székesfehérváron, hiszen a Videoton fogadja azt a Puskás Akadémiát, amely nemrég még a piros-kékek alá tartozott. A Ferencváros Kaposváron állítaná meg zuhanását, míg az Újpest a címvédő ellen kezdené felzárkózó hadjáratát. De veszélyben az MTK is.

2013. október 18., péntek
19.00 Mezőkövesd-Zsóry – Szombathelyi Haladás – tv.: Duna TV
Mezőkövesd, vezeti: Szabó Zsolt (Ring György, Szalai Dániel – Varga Gábor – Farkas Ádám, Erdős József)

Az újonc meglehetősen hullámzóan teljesít eddig a bajnokságban. Voltak remek meccseik, és kevésbé örömteli eredményeik. Az előbbiek közül kiemelkedik az újpesti győzelem. A Haladás az utóbbi hetekben jól szerepel, igaz egy vereség becsúszott a Honvéd ellen. A Mezőkövesd teljes kerettel, mindössze Horváth Tamás hiányzik majd eltiltás miatt. A másik oldalon mindössze Guzmics Richárd hiányzik sérülés miatt.

2013. október 19., szombat
14.00 Videoton – Puskás Akadémia – tv.: m1
Sóstói stadion, vezeti: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Horváth Róbert – Takács Gábor – Oláh Gábor, Urbán Eszter)

A hazaiak vezetik a bajnokságot, míg a Puskás Akadémia a Ferencváros elleni győzelemmel magára talált, és egyre jobban teljesít. A fehérváriak védelméből hiányzik Juhász Roland, a vendégeknél sem teljes a keret, Haraszti Zsolt sarok, míg Szekeres Adrián térdsérülést szenvedett a hétközi Ligakupa-találkozón, de nem léphet pályára Papucsek Barna és Tóth Balázs sem. Kérdéses még Lencse László játéka is, a támadó játékjoga ugyanis a Vidié, ám kölcsönben szerepel jelnelgi együttesénél. Pikáns meccs lesz tehát, miután a vendégek keretében Lencse László, Polonkai Attila, Szakály Dénes, Somodi Bence, Szekeres Adrián is a Videotonban is megfordult.

16.00 Lombard Pápa – MTK – tv.:
Perutz stadion, vezeti: Kassai Viktor (Ring György, ifj. Tóth Vencel – Kóbor Péter – Szabó Zsolt, Pintér Csaba)

Egyik csapat sem szerepel jól az utóbbi időben. A Lombard biztató kezdés után visszaesett, míg az MTK hiába kezd magára találni játékban, az eredmények meglehetősen változatosak. Sérülésből felépült Kanta József, kérdéses ugyanakkor Csiki Norbert játéka, bár felépülőben van, mint ahogy Nagy Tibor is ott lehet a hévégi találkozón. A Lombard a válogatott szünetben kirakta Tóth Bencét és Ivancsics Gellértet is a keretéből.

16.00 KTE-Phoenix Mecano – DVSC-Teva – tv.: Sport 1
Széktói stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Medovarszki János – Szpisják Zsolt – Radványi Ádám, Kulcsár Katalin)

A két együttes általában parázs meccseket vív egymással, most sem lesz másképp. A Lokinak nem megy idegenben, eddig mindössze a Haladás otthonából tudott ponttal hazatérni. A csapat keretében Szakály Péter kisebb sérüléssel bajlódik, de van remény a szombati játékára. A Kecskemét teljes kerettel készülhet a Loki ellen.

18.00 MVM Paks – Diósgyőr – tv.: Sport 1
Paks, vezeti: Vad II. István (Kispál Róbert, Varga Róbert – Farkas Balázs – Szőts Gergely, Berke Balázs)

A hazaiak otthon az utóbbi hat győztes meccs után érkező Diósgyőrt fogadják. A vendégek ezeken a meccseiken még gólt sem kaptak. Azonban a piros-fehérek érzékeny veszteség érte, ugyanis Ivan Rados és Kádár Tamás is hiányozni fog sérülés miatt. A horvát kapus vádlisérülést szedett össze az egyik edzésen, míg a válogatott védő bokasérülése továbbra sem jött rendbe, így ő sem szerepelhet. A paksiak dolgát nehezíti, hogy Kulcsár Dávid újra kés alá feküdt, miután nem jött rendbe sérülése. A zöld-fehérek azonban bízhatnak Simon Attila formájában.

20.00 Budapest Honvéd – Pécsi MFC – tv.: Sport 1
Bozsik stadion, vezeti: Becséri Dániel (Varga Zsolt, Márkus Tamás – Aradi József – Veizer Roland, Gaál Gyöngyi)

Jó meccset ígér a két feljövőben lévő csapat összecsapása. Tény, hogy a Pécs nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy tervezték, ám a Debrecen legyőzése után egyre inkább magára talált a baranyai együttes. A hazaiaknak nem jó hír, hogy Ignjatovic-ot sérülés miatt nélkülöznie kell Marco Rossinak, a Pécsnek nincs ilyen gondja.

2013. október 20., vasárnap
16.30 Újpest – Győri ETO – tv.: m1
Szusza stadion, vezeti: Farkas Ádám (Viszokai László, Becséri Gergely – Lémon Oszkár – Andó-Szabó Sándor, Solymosi Péter)

Nincsenek jó passzban a lilák, hiszen mindössze két ponttal előzik meg a már kiesőhelyen álló MTK együttesét, és nem valószínű, hogy változni fog a forduló után a helyzet, ugyanis a címvédőt látja vendégül Kozma István együttese. A lila-fehéreknél a francia Ngawa eltiltását tölti, miután a legutóbbi fordulóban kiállították. Kisebb sérültek vannak a keretben, így például Kabát Péter játéka kétséges. A vendégeknek jó hír, hogy öt hónapos eltiltása után újra pályára léphet Marek Strestík, a cseh légiós még a tavaszi Ferencváros elleni bajnoki után tiltotta el az MLSZ, miután súlyos sérülést okozott a fővárosiak játékosának, Leonardonak.

18.30 Kaposvár – Ferencváros – tv.: Sport 2
Kaposvár, vezeti: Erdős József (Farkas Balázs, Huszár Balázs – Kelemen Attila – Becséri Dániel, Oláh Gábor)

Kell a három pont mindkét együttesnek, hiszen a Rákóczi sereghajtó, a Ferencváros pedig két vesztes meccs után javítana pozícióján. A hazaiak jelenleg csak kisebb sérültekkel rendelkeznek, míg a Ferencvárosnál továbbra is ott van a fejekben Akeem Adams, és ezzel a teherrel kell pályára lépnie Ricardo Moniz legénységének. Leonardo visszatérése közeleg, Hidvégi Sándor is maródi, míg Jenner eltiltását tölti.

Gavalovits Sándor