Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Kiállításokkal színesített Haladás győzelem Matyóföldön

Elpuskázott helyzetek, közepes színvonal és két szombathelyi gólt hozott a mai nyitó találkozó.

Először futott össze a két csapat, és nem alkottak maradandót. Kihagyott helyzetekkel indítottak a csapatok, ebben főleg a vendégek bizonyultak „jobbnak”, hogy aztán a hetedik minutumban Fótyik lábáról a jobb alsó felé pattanjon a labda, amit a szlovákiai védő kapufára lő, onnan pedig a hálóban landoljon. Ritka komikus gól, az biztos. A folytatásban aztán támadgatott mindkét együttes, de Szántainak volt több munkája, a kövesdiek hálóőre nem panaszkodhatott, miután többször is testi épségét kockáztatva kellett mentenie. Véber György joggal lehetett elégedetlen az övéivel, mint ahogy Artner Tamás sem dicsérte meg támadóit a rengeteg lehetőség elpuskázását látva.

A félidő második felében már inkább a kemény belépők játszották a főszerepet, ez azért fontos, mert később döntőnek bizonyulnak az ekkor kapott sárga kártyák.

A második játékrészben nem változik a kép, próbálkoznak, gyürkőznek a csapatok, ám a kapuig elvétve jutnak el. A hatvannegyedik percben aztán Radó eldönti a meccset. Halmosi tekerte középre a labdát, az U21-es válogatott csatár pedig fejjel-vállal juttatja Fótyik mellett a kapuba a játékszert. Még szerencséje sincs a szlovákiai védőnek, akit négy perccel később kiállít Szabó Zsolt játékvezető. A futballista nyakánál fogva rántotta vissza Németh Máriót, nem is vitatkozik. És ha egy üzlet beindul, alig telik el újabb négy perc megfogyatkozik a Haladás is, Iszlai butasága – kezezés a félpályánál – jelenti a pirosat, második sárga lap után. A hajrára fordulva bohózatba illő jelenetek borzolják a nézők idegeit: előbb Rózsa hibáját nem tudja kihasználni Bogdány, sőt, a mezőkövesdi játékos kap sárgát kezezésért, majd Devecseri hagyja Bogdány előtt a labdát, a támadó azonban olyan remekül lőtt, hogy a szombathelyiek hozhatták játékba a labdát – bedobással. A végére újabb kiállítás. Harsányi „simítja” arcon Schimmert, villan is a sárga, majd a piros. A továbbiakban még egy Halmosi lövés, ami keresztbe elmegy a kapu előtt, és vége is.

Láttunk már jobb meccset is, a Haladás ezúttal szerencsés volt, hogy a helyzeteit – még ha némi szerencsével is – berúgta, míg a másik oldalon ugyanez nem mondható el. Véber Györgynek lesz mit helyretennie a fejekben.

Mezőkövesd – Haladás 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 2000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Ring Gy., Szalai D. – Varga G. – farkas Á., Erdős J.)
Mezőkövesd: Szántai – Dobos, Fótyik, Hegedűs D. (Szalai V., 65.), Gévay – Kiss M., Farkas B. (Bogdány, 62.), Pilibaitis – Harsányi, Menougong (Melczer V., 54.), Balajti
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Bosnjak – Nagy G. (Gyurján B. 90+1.), Simon Á., Iszlai, Halmosi – Andorka (Németh M., 61.), Radó (Szakály A., 89.)
g.: Fótyik (7., öngól), Radó (64.)
s.: Harsányi (43.), Dobos (64.), Bogdány (79.) ill.: Iszlai (5.), Devecseri (19.), Nagy G. (25.), Simon Á. (33.)
kiállítva: Fótyik (68.), Harsányi (84., második sárga után) ill.: Iszlai (72., második sárga lappal)

Gavalovits Sándor