Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Twente – Ajax derbi; Kemény forduló vár a magyarokra

Szokás szerint változatos Eredivisie játéknap elé nézünk. A hétvége legnagyobb rangadóját egyértelműen Enschedeben rendezik, ahová a címvédő látogat. A magyar légiósok számára sem lesz unalmas a forduló, hiszen egytől-egyig komoly ellenféllel nézhetnek farkasszemet. Kíváncsian várjuk azt is, hogy a sereghajtó Nijmegen végre megszerzi-e, első idei győzelmét.

A 10. forduló mérkőzései:
2013. október 19. Szombat
A nyitó napon öt találkozót rendeznek, és érdekes lesz, mely gárdák vészelték át jobban, a válogatott találkozók miatti szünetet. Mint az imént említettük, az este fénypontja, a bajnok Ajax enschedei vendég játéka lesz. A Michel Jensen vezette hazaiak, persze aligha lehetnek nagyon megijedve, a Bajnokok Ligájában is érdekelt látogatótól, lévén ők, a listavezetők. A Twente egyelőre fej-fej mellett vezeti a táblázatot, a PSV-vel, míg az egyre inkább magukra találó amszterdamiak, egy ponttal vannak csak lemaradva.
Mellesleg, a Heerenveen – Vitesse meccs sem lesz unalmas derbi, az szinte garantálható. A hazaiak, Otiga Kennethtel a védelemben, és a gólkirály-jelölt Alfred Finnbogasonnal a támadósorban, bizony könnyen térdre kényszeríthetik, azt a Vitesse-t, amely tavaly töltötte be azt az üde színfoltot a mezőnyben, mint most Marco van Basten csapata.
Németh Krisztián reményeink szerint továbbra is gólokkal segíti, a Rodát, amely a gyengécske Waalwijkhez látogat.
A Feyenoordra nyerhetó meccs vár. A Rotterdamiaknak fontos lenne a győzelem, ha tartani akarják a lépést az éllovasokkal, és még mindig bajnoki elsőségről álmodoznak. A magyar válogatottal is hírbe hozott Ronald Koeman tanítványai, a leeresztő újonc, Go Aheadhez látogatnak.
RKC Waalwijk – Roda JC 18:45
Go Ahead Eagles – Feyenoord 18:45
Utrecht – NAC Breda 19:45
Twente – Ajax 20:45
Heerenveen – Vitesse Arnhem 20:45

2013. október 20. Vasárnap
A nap főmeccse vitán felül állva, a Groningen – PSV összecsapás lesz. A bajnoki elsőségre, már 2008 óta tétlenül váró eindhoveniek papíron nyerhető meccsre érkeznek a zöld-fehérmezes gárdához, ám mi magyarok a pár évvel ezelőtti állapothoz képest, most a Groningennek szurkolhatunk. A hazaiaknál reményeink szerint pályára léphez, az, az Adorján Krisztián, aki egyre inkább nevet szerez magának, a holland bajnokságban. Természetesen a realitások nézve, a PSV győzelme tűnik valószínűbbnek.
Igazi tűzoltó, Dick Advocaat ült le, az Alkmaar kispadjára, Gertjan Verbeek közelmúltbeli sátorfa szedése után. Az edző legenda, nyár óra pihent, miután otthagyta a Philips-gyáriakat. Kérdés, hogy a volt holland szövetségi kapitány képes lesz-e felrázni, a sokszor bágyadt játékra, néha viszont remek produkcióra képes AZ-et.
Heracles Almelo – NEC Nijmegen 12:30
PEC Zwolle – ADO Den Haag 14:30
Groningen – PSV Eindhoven 14:30
AZ Alkmaar – Cambuur 16:30

A bajnokság élmezőnye, a magyaros csapatok helyzete, és a hátsó régió:
1. Twente 18 pont (+17), 2. PSV 18 pont (+13), 3. Ajax 17 pont, 4. Feyenoord 16 pont, 5. Heerenveen 15 pont,… 8. Groningen 14 pont, … 10. NAC 12 pont,… 13. Roda 0 pont,… 16. ADO 7 pont, 17. Waalwijk 5 pont, 18. NEC 4 pont.

Balogh József