Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kießling megszólalt fantomgólja után

A Bundesliga 9. fordulója egy nagyon érdekes találkozóval kezdődött, a Bayer Leverkusen győzelme azonban inkább Stefan Kießling fejeséről maradt emlékezetes.

Hetvenedik perc. Gonzalo Castro végzi el a szögletet. Stefan Kießling fejel. A labda az oldalhálóban. Kießling fogja a fejét. A társak ünnepelnek: a labda a kapuban. Ezt a nem mindennapi történéssorozatot egy lyuk okozta az oldalhálón, amelyen épp befért a 29 esztendős csatár megfejelt labdája, ezzel lett két gólos a Leverkusen előnye és később az is kiderült, hogy a győzelmet is ez a “találat” jelentette.

A videók megtekintése után a DFB, azaz a Német Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a következő héten tárgyalóasztal mögé viszik az eseményt és akkor döntenek, hogy mi legyen. Lehetséges varriáció a találkozó teljes, vagy annak utolsó húsz percének megismétlése, vagy az eredmény meghagyása.

“Kedves szurkolók, barátok és mindenki, aki épp nekem ír.

Sokatok reakcióját száz százalékban meg tudom érteni, én is teljesen fölkavart vagyok. Az ismétlést követően egyértelműen úgy látom, hogy ez nem volt egy szabályos gól. A fejelésem után fordulás közben nem igazán láttam, hogy a labda bement-e a kapuba, vagy sem. Valahogy a kapuban volt a labda. Pontosan ezt mondtam a játékvezetőknek is. Elnézést kérek a futballszurkolóktól a mérkőzés alakulása miatt. Így nyerni természetesen nem szép. A sportszerűség nagyon fontos, nálunk a csapatnál és nekem személyesen is.”
– írta Kießling a Facebook oldalán.

Kostyál Balázs