Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Újra pályán a Real; Barca; Atlético trió! – A 9. forduló fő kérdései már szombaton eldőlnek!

A spanyol bajnokság 9. fordulójában a fő kérdések szombaton eldőlnek. Időrendben ugyanis a Real, Barca, Atlético trió lejátssza soron következő mérkőzését. A három nagy közül a legnehezebb feladat az Atléticóra vár, hiszen az Espanyol elleni idegenbeli mérkőzés előzetesen nem ígérkezik könnyed sétagaloppnak. A Real a Málagát fogadja; a Barca az Osasuna vendége lesz. Izgalmas találkozó lesz még hétfő este a Athletic Bilbao – Villareal derbi! Nézzük, mi vár ránk a hétvégén.

A spanyol foci szerelmeseinek a legérdekesebb játéknapnak a szombati ígérkezik. Ekkor lép ugyanis pályára a két madridi sztárcsapatok és a bajnok Barca is. A 9. fordulót a Real Madrid – Málaga találkozó nyitja. A blancóknál Xabi Alonsón kívül mindenki egészséges, még a hátproblémákkal küszködő Gareth Bale is zöld utat kapott az orvosoktól. A Realnál egyedül Iker Casillas ultimátum-szerű kijelentése borzolja a kedélyeket. A spanyol kapus nem rejtette véka alá, hogy kezd kényelmetlenné válni számára a madridi kispad… Ancelotti állítólag elbeszélgetett Casillas-szal; ki tudja, lehet San Iker kezd majd a Málaga ellen?
A Bernabéuból a tévé nézők a Mestallába kapcsolhatnak át, ahol az utóbbi hetekben jó formában játszó Valencia fogadja az eléggé maga alatt lévő Real Sociedad-ot.
20:00-tól a Barcáé a főszerep; a katalánok a felépült Lionel Messivel a soraikban az Osasuna vendégei lesznek, mondani sem kell, hogy a 3 pont megszerzése kötelező feladat!
Szintén kötelező, ám egy kategóriával a nehezebben kivitelezhető győzelmek közé sorolható az Atlético Madrid vendégszereplése az Espanyol otthonában. Kíváncsian várjuk, mennyiben vetette vissza az eddig szárnyaló matracosokat a válogatott meccsek miatti szünet? No és persze kdierül az is, hogy a Barca-Atlético megőrzi-e 100%-os mérlegét?!
Aki pedig nem tudná, jövő héten Barcelona – Real Madrid csúcsderbi; most kiderül, milyen formában vannak a felek!

Vasárnap a kicsiké a főszerep! Időrendben haladva küzdelmes és hajtós kis mérkőzések várhatóak mind a Granada-Getafe; az Almería – Rayo Vallecano, a Betis – Elche; és a Valladolid – Sevilla találkozókon. A két sevillai gárda formája kérdéses. A Betis idén hajlamos a pontvesztésre otthon, a Sevillának pedig valamiért továbbra se megy igazán idegenben…

Hétfőre marad a Celta Vigo – Levante; és az Athletic Bilbao – Villareal találkozón. Utóbbi meccsen az új stadionjában még veretlen Bilbao a szezont remekül kezdő, jelenleg 4. Villarealt fogadja. A forduló egyik legjobb meccsét játszhatják hétfő este az új San Mamésban!

A 9. forduló teljes programja:
okt. 19. 16.00: Real Madrid–Málaga (Tv: Sport2)
18.00: Valencia–Real Sociedad (Tv: Sport2)
20.00: Osasuna–FC Barcelona (Tv: Sport2)
22.00: Espanyol–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
okt. 20. 12:00 Granada – Getafe
17:00 Almería – Rayo Vallecano
19:00 Betis – Elche (Tv: Sport1)
21:00 Valladolid – Sevilla (Tv: Sport1)
okt. 21. 20:00 Celta Vigo – Levante
22:00 Athletic Bilbao – Villarreal (Tv: Sport1)

Nagy Ákos