Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Ibra-dupla, Cava-dupla, és kész a Bastia bukta! –Videóval

Könnyed győzelmet aratott, a Ligue 1 10. játéknapján, a Paris Saint-Germain. A párizsiak a Bastia együttesét fogadták, a Parc de Princes-ben.

A PSG, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult eddig a második helyre, ám mai, kora esti győzelmével felugrott az első helyre. Laurent Blanc-ék már az első félidőben is hatalmas fölényben játszhattak, ugyanis a Bastia illedelmes vendégként, átadta a kezdeményezés lehetőségét, a hazaiaknak. Ibrahimovic-ék pedig nem elégedtek meg a helyzetek kidolgozásával, ugyanis a svéd szupersztár, már az első 45 perc során duplázni tudott. Blanc pedig éles szemmel már a szünet után ki sem engedte a pályára, egyik legfényesebb csillagát. A takarékosság jegyében, készülvén a hétközi Bajnokok Ligája megmérettetésre (Anderlecht), a padon kezdett Édinson Cavani, aki csak a jótékony Zlatan cseréjeként kapott lehetőséget, kivételesen. Az uruguayi támadó persze élt a lehetőséggel, hogy ne maradjon le a gólversenyben, és szintén duplával válaszolt, az „alfahím” címért folytatott harcban. Más nem talált be a találkozón, így a várt módon, fölényes, mégis izzadtság nélküli győzelmet aratott, az előző kiírás győztese, a Paris Saint-Germain.

Ligue 1; 10. forduló – Szombat
Paris Saint-Germain – Bastia 4-0
Gólszerzők: Ibrahimovic (10., 13. perc), Cavani (62., 89.-büntetőből)

Még ma játsszák:
Évian TG – EA Guingamp 20:00
Ajaccio – Nantes 20:00
Stade Rennes – Valenciennes 20:00
Montpelliér – Lille OSC 20:00

Tegnapi eredmények:
OGC Nice – Olympiqur Marseille 1-0
Stade Reimes – Toulouse 1-2

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. PSG 24 pont, 2. Monaco 21 pont, 3. Lille 17 pont (+7), 4. Marseille 17 pont (+6),… 7. St.-Étienne,…14. Lyon 11 pont, 15. Bordeaux 10 pont,… 18. Lorient 7 pont, 19. Sochaux 5 pont, 20. Valenciennes 4 pont.

A PSG – Bastia góljai (Ibra megint alkotott):

Balogh József