Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott: Hiddink nem kér az ausztrálokból – Még él az esélyünk?

Nőttek a magyar válogatott, mellesleg igenis halvány esélyei, hogy a holland Guus Hiddink üljön le a kispadjára, mint az Egervári Sándort követő, szövetségi kapitány. A már most legendás szakember, az ausztrál szövetség hívásának mondott nemet.

A mai napon hivatalosan is elismerte, hogy bár tárgyalásra kész állapotban voltak a fele, Hiddink saját maga utasította vissza, a „Socceroos” kispadját. Pedig a holland már másodízben lehetett volt, az ausztrálok kapitánya, hiszen egyszer már kivezette Tim Cahilléket Világbajnokságra, még 2005-ben. Akkor, a 2006-os németországi tornán, a „kengurusok” végül a nyolcad döntőig masíroztak, ami hatalmas eredmény volt, a minimálisból, mindig maximálist kihozó edző segítségével.

Az ausztrál válogatott, már réges-rég kvalifikáltam magát, az ázsiai selejtező zónából, a jövő évi, brazíliai vébére, így ha elfogadja a felkínált pozíciót, Hiddinknek kész helyzet jutott volna, és „csak” megfelelő csapatát kellett volna összeraknia. A megfelelő csapat keresésébe bukott bele mellesleg elődje is, a német Holger Osieck, akit egy hete menesztett, az FFA. Természetesen a kirúgás nem volt véletlen, ugyanis az „auszik” alig egy hónap leforgása alatt, kétszer is borzasztó, 6-0-s vereséget szenvedtek: szeptemberben a braziloktól, múlt héten pedig a franciáktól. Kedden viszont már 3-0-ra verték kanada legjobbjait, Aurelio Vidmar, ideiglenes dirigálásával.

Egy szó, mint száz, a remény még él, ám továbbra sem lehetnek vérmes reményeink, hogy Hiddink vállalná, a presztízséhez méltatlan összegű, vélhetően nem túl nagy bérezést, illetve a kihívás nagyságát, miszerint ki tudná-e vezetni, a magyar válogatottat, a 2016-os, franciaországi Európa Bajnokságra.

Balogh József