Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferguson: Moyes-nak trófeákat kell nyernie!

Egyre demoralizálóbb lehet Manchester vörös felében, hogy a United egyre jobbna leszakad az éllovasoktól a bajnokságban, és David Moyes irányítása alatt, egyelőre képtelen hozni a stabil eredményeket. A MU tegnap délután, csak 1-1-es döntetlenre volt képes, a Southampton csapata ellen.

Sir Alex Ferguson úgy véli, hogy az Everton korábbi menedzserétől már az is fantasztikus eredmény lenne, ha legalább egy trófeát be tudna gyűjteni, valamelyik sorozatban, már az első ott töltött szezonjában.

Moyes egyre jobban érezheti, a már az elejétől kezdve bizalmatlan szurkolók, fogyatkozó türelmét. Az általa vezetett Manchester United csak a 8. helyen áll, nyolcpontos hátrányban, az éllovas Arsenaltól. A skót szakemberben ennek ellenére bízik honfitárs elődje, és nagy pártfogója, Sir Alex Ferguson:
„Davidnek, ha trófeát tudnának nyerni, az fantasztikus eredmény lenne. A lényeg, hogy nem szabad tőle se többet, se kevesebbet várni, attól, mint amire a klub képes volt, az elmúlt 20-onakárhány évben. Nem számít mit, hogy mit nyer, Liga Kupát, Fa Kupát, Premier League-et, vagy esetleg nemzetközi sorozatot. Persze mindig is voltak nyilvánvaló prioritások, de David ezzel tisztában van, de én remélem, hogy eléri valamelyiket. Nem lesz könnyű megnyerni a bajnokságot, mert most azt mondják, hogy hat csapat küzd érte.”.

Bátorító szavai ellenére, a mai felgyorsult, teljesítmény orientált világban, aligha lesz annyi ideje a bizonyításra Moyesnak, mint a legendás elődnek, volt egykoron, a 80-as években.

A tegnapi lebőgésről itt olvashattok, és nézhettek videót!

Balogh József