Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólparádé Hamburgban, idegenben győztes „Farkasok”

A német bajnokság 9. fordulójának zárónapján előbb hatgólos mérkőzésen kellett megelégednie az egy-egy ponttal a Hamburgnak és a Stuttgartnak, majd nehéz kezdés után idegenben győzedelmeskedett a Wolfsburg.

A kikötővárosiak és a „svábok” párharcának különlegessége, hogy a vendégek háromszor is megszerezték a vezetést, a házigazda pedig mindannyiszor ki is egyenlített. Hiába jutott előnyhöz már a 3. percben Vedad Ibisevic és Alexandru Maxim összjátékának köszönhetően, a román középpályás góljával a vendéggárda, bő negyedórával később Pierre-Michel Lasogga harmadik meccsén az ötödik találatával egalizált. Még az első félidőben történt, hogy szabadrúgáshoz jutott a Stuttgart, s az első gól szerzője, Maxim ezúttal gólpasszal jelentkezett: beívelését Christian Gentner bólintotta a kapuba.

A második játékrészre egyértelműen visszaesett a játék színvonala, ám a tíz perccel korábban becserélt Maximilian Beister így is eredményes tudott lenni. Néhány perccel később, egy veszélyes beadást követően igyekezett Ibisevic elől menteni Johan Djorou, ám a svájci váogatott hátvédről a gólvonal mögé gurult a labda. Alig három perc telt el ezt követően, s döntetlent érő találattal jelentkezett Rafael van der Vaart.

A forduló zárómérkőzésén Tobias Werner révén már a 10. percben előnyhöz jutott az Augsburg, ám bő félórányi játékot követően Maximilian Arnold lövésre szánta rá magát a tizenhatos vonalának közeléből. Kísérlete olyannyira jól sikerült, hogy a bal alsó sarokba landoló bombájára mozdulni sem tudott Alexander Manninger kapus. A bajor sokk ezzel ráadásul nem is lehetett teljes: még az első felvonásban történt, hogy pontrúgáshoz jutottak a „Farkasok” és a középre ívelt labdára rendkívül magára hagyatottan érkezett Luiz Gustavo és a Bayern Münchentől szerződtetett brazil középpályás fejese – ami első gólja volt új csapatában – győzelmet hozott Dieter Hecking alakulatának.

Bundesliga, 9. forduló:

Hamburger SV – VfB Stuttgart: 3-3 (1-2). Gólszerzők: Lasogga (22.), ill. Maxim (3.), Gentner (38.), Djourou (64. – öngól).

Augsburg – Vf Wolfsburg: 1-2 (1-2). Gólszerzők: Werner (10.), ill. Arnold (35.), Gustavo (42.).

Korábban játszották:

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach: 1-0 (1-0)
Eintracht Braunschweig – Schalke 04: 2-3 (1-1)
Bayern München – Mainz: 4-1 (0-1)
Borussia Dortmund – Hannover: 1-0 (1-0)
Eintracht Frankfurt – Nürnberg: 1-1 (0-0)
Werder Bremen – Freiburg: 0-0
Hoffenheim – Bayer Leverkusen: 1-2 (0-1).

Szerző: Budai Levente