Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Ajax iksz a rangadón; Otigba újra betalált! – Videóval!

Két igazi holland meccsdömping volt. Németh Krsztián újabb remekléséről, és góljáról már beszámoltunk, a Roda színeiben. Az este későbbi résézben még soron volt, egy magyaros találkozó, illetve az egész idény egyik legnagyobb derbije, a Twente – Ajax meccs is.

Heerenveen – Vitesse Arnhem 2-3
Gólszerzők: Finnbogason (43. perc), Otigba (49.), illetve Piazón (54., 72.), van Aanholt (90+3.)
Hiába uralta már az első félidőt is a Vitesse, a szünet előtti hajrában, nem túl meglepő módon, mégis Finnbogason zsenialítása jelentette a különbséget. Sőt, a második játékrész is alig kezdődött el, amikor Otigba Kenny találata máris kétgólos hazai előnyt jelentett. A magyar védő, aki egyéként nagyon is megbízható teljesítményt nyújt, ez már a második gólja volt. Azonban sajnos hamarosan beindult, a Chelsea, akarjuk mondani a Vitesse henger. Na jó, nem is volt ez akkora nyelvbotlás, ugyanis az arnhemieknek két, a Chelsea-től kölcsönben megszerzett játékos szállította, a hosszabbítás utolsó pillanatában kiharcolt győzelmet. A vendégek hőse, a duplázó Lucas Piazón, és a győztes gólt összehozó bekk, Patrick van Aanholt.

Twente – Ajax 1-1
Gólszerzők: Castaignos (22. perc), illetve Sigthórsson (81.)
A két együttes, nagyvonalakban hasonlító nívójához képest, nagy különbség volt érzékelhető a pályán. Ha nem vagyunk tisztában a tényekkel, azt hitettük volna, hogy a magar válogatott vesztőhelyén, az Amsterdam ArenAbna rendezték a derbit, és az Ajax a listavezető. Hát nem, pont fordítva. Persze az igazi poén, az, az, hogy mégis a Twente tudta megszerezni a vezetést, Castaignos góljával, amire Izland másik hőse, Kollbein Sigthórsson csak a hajrában tudott válaszolni. Az 1-1-es végeredmény, végül pontosztozkodást jelentett. Ami a legjobban, a ma pályára lépő PSV-nek jelenthet nagy szolgálatot. Ha, az eindhoveniek legyűrik a Groningent, két ponttal meglógnak, a Twentétől, és hárommal De Boeréktól.

További tegnapi eredmények (összefoglaló itt):
RKC Waalwijk – Roda JC 1-2
Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2
Utrecht – NAC Breda 4-2

Ma játsszák:
Heracles Almelo – NEC Nijmegen 12:30
PEC Zwolle – ADO Den Haag 14:30
Groningen – PSV Eindhoven 14:30
AZ Alkmaar – Cambuur 16:30

A bajnokság élmezőnye, a magyaros csapatok helyzete, és a hátsó régió:
1. Twente 19 pont, 2. PSV 18 pont (+13), 3. Ajax 18 pont (+9), 4. Feyenoord 17 pont (+5),… 7. Heerenveen 15 pont,… 8. Groningen 14 pont, … 10. Roda 13 pont, 11. Breda 12 pont,… 16. ADO 7 pont, 17. Waalwijk 5 pont, 18. NEC 4 pont.

Íme Otigba, berobbanós fejes gólja:

Hee Vit Otigba by goalsandmore

Balogh József