Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Magabiztos MTK, szoros Femina-siker

Két mérkőzést játszottak szombaton a női élvonalban. Az MTK újra gólzáporos győzelmet aratott, míg a Femina a sereghajtó Honvéddal játszott kiélezett meccset.

Az MTK fáradtan lépett pályára Szegeden a BL után. Ez meg is látszott Medgyes Péter tanítványain. Kimerítő, mégis felejthetetlen élményekkel gazdag héten vannak túl a címvédő kék-fehérek, akik a Potsdam elleni Bajnokok Ligája találkozók után a bajnokságban folytatták sikerszériájukat. A fővárosiak Csiszár Henrietta góljával gyorsan vezetést szereztek, ám az első negyedóra után mégis egyenlő volt. Dudás Diána lövése ugyanis megpattant Szőcs Réka előtt, és a kapuba pattant. Négy perccel később ismét vezetett a Medgyes-csapat. A válogatottsági rekorder, örökös magyar gólkirály Pádár Anita talált be. A csapatok dolgát megnehezítette a pálya talaja, ám a vendégek – fáradtság ide, pályahibák oda – uralták a játékot. Az első játékrészben kényszerű cserét kellett végrehajtania Medgyes Péternek, ugyanis Hummel-Smuczer Angéla megsérült, helyére Nagy Lilla érkezett. A második félidő elején a csereként beállt Nagy Lillát lerántották a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Pádár magabiztosan lőtte a kapuba. Ezután nem volt kérdés, hogy melyik együttes nyeri a mérkőzést, igazából csak a különbség volt kérdéses, nos a későbbiekben Tatai Krisztina fejjel, Nagy Lilla és Méry Rita lábbal volt eredményes. Ugyanakkor újabb sajnálatos sérülés miatt tíz emberrel fejezte be a bajnok: Vágó Fanny vélhetően combizom-húzódást szenvedett. Ezzel a kék-fehérek ott lihegnek a listavezető Astra nyakán.

Szegedi AK – MTK 1-6 (1-2)
Szeged, 60 néző, vezette: Vereska Mátyás (Borbás Bottyán, Vízhányó Zsanett)
Szeged: Földesi Lilien – Harcel Boglárka, Kardos Bernadett, Lévai Nikolett, Lipták Lilla – Szil Tünde, Patocskai Rita (Burányi Boglárka, 55.), Szalai Ágnes, Végh Emese (Kasznár Annamária, 55.) – Zimányi Kovács Anikó, Dudás Diána (Hethési Kinga, 70.)
MTK: Szőcs Réka – Tell Zsófia, Tatai Krisztina, Demeter Réka, Pinczi Anita – Hummel-Smuczer Angéla (Nagy Lilla, 34.), Csiszár Henrietta (Somogyi Sára, 73.), Palkovics Nóra, Pádár Anita – Zágor Bernadett (Méry Rita, 59.), Vágó Fanny
g.: Dudás Diána (14.) ill.: Csiszár Henrietta (2.), Pádár Anita (18., 48., a második 11-esből), Tatai Krisztina (51.), Nagy Lilla (68.), Méry Rita (89.)

Az egyre jobban összeálló, sereghajtó Honvéd látogatott Rákospalotára. A Feminát sérülések sújtják az elmúlt időszakban, ám ezúttal Garamvölgyi Nikolett a kispadra már leülhetett, a hajrára be is állt. Maga a találkozó nem hozott nagy iramot, inkább a küzdelem dominált. Zacsovics Tibor munkája egyre inkább beérni látszik, sokáig nem történt említésre méltó esemény, majd a tizennyolcadik percben Staar Gabrielláról lemaradtak a hazai védők, a kispesti támadó huszonöt méterről átemelte a labdát a kirohanó Mátra felett, már mindenki gólt látott, azonban a labda a gólvonal előtt két méterrel lepattant, majd onnan kapu fölé. Két perccel később ugyanez megismétlődött, azzal a különbséggel, hogy ezúttal már a bal felsőben kötött ki a labda. Nem volt meglepetés a piros-feketék vezetése, hiszen már addig is akadt veszélyes helyzetük. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a meccs, leginkább a középpályán folyt a játék, ezt a Femina használta ki jobban. Egy gyors kontra végén szögletet harcoltak ki a hazai együttes, Csányi Dia beadása után kisebb kavarodás után Szeitl Szilvia lőtt Aschenbrenner Réka kapujába. Mintegy tíz perccel később egy beadás után a vendégek kapusa elvétette a labdát, amely kicsúszott a kezéből, éppen Zólyomi Rebeka elé, aki a kapu közepébe lőtt. A második játékrészben mindkét oldalon akadtak helyzetek, bár ekkor már inkább csak brusztoltak a felek, több szabálytalanságot is elkövettek a játékosok. Az idő fogytával egyre erősebb nyomást helyezett a Honvéd a palotai hölgyekre, mégis Kanta Krisztina biztosíthatta volna be a hazai sikert, ám Garamvölgyi labdájával hiába törhetett egyedül kapura, Aschenbrenner nagyot védve akadályozta meg a harmadik gólt. A játék összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Femina – Honvéd 2-1 (2-1)
Budai II. stadion, 50 néző, vezette: Péli Ábel (Péli Zsombor, Péli Barnabás)
Femina: Mátra Borbála – Lukács Ágnes, Szeitl Szilvia, Beke Adrienn, Balogh Henrietta – Ködmön Kinga, Zólyomi Rebeka, Kanta Krisztina, Gleich Barbara – Horváth Hanna (Garamvölgyi Nikolett, 89.), Csányi Diána
Honvéd: Aschenbrenner Réka – Gál Henrietta, Bíró Nikolett, Kovács Zsanett, Maár Nikolett (Dénes Dorottya, a szünetben) – Szvetlik Dóra (Kaiser Karina, 78.), Gaál-Szabó Beáta, Vachter Zsófia, Rőhberg Zsanett – Molnár Rózsa (Nagy Stefánia, 70.), Staar Gabriella
g.: Szeitl Szilvia (27.), Zólyomi Rebeka (35.) ill.: Staar Gabriella(22.)
s.: Horváth Hanna (48.), Gleich Barbara (71.) ill.: Vachter Zsófia (71.)

Gavalovits Sándor