Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp nem a Dortmundnál akar megöregedni

A Borussia Dortmund trénere a következő ékevet még a Ruhr-vidéken tervezi, de nem kívánja Arséne Wenger és Sir Alex Ferguson példáját követni e téren.

Az angol sajtó számára érdekes lett Jürgen Klopp, a BVB edzőjének személye a keddi, FC Arsenal elleni Bajnokok Ligája találkozó előtt. A Dortmundot dirigáló szakemberrel a The Sun készített interjút, a magazinnak elárulta Klopp, hogy keresték már a szigetországból: “Volt pár angol csapat, akik felhívtak, de semmi okom nem volt arra, hogy beszéljek velük. Semmi esély nálam!”

Kopp már 2008 óta ül a Dortmund kispadján és egy európai szinten meghatározó klubcsapatot kreált a fekete-sárgákból. A távozása jelen esetben kizárt, ezt az is alátámasztja, hogy szerződése még 2016 nyaráig szól. “Természetesen több pénzt kereshetnék Angliában, Kínában, vagy Oroszországban, de nem ez a legfontosabb. Természetesen fontos a pénz, nem vagyok egy Mahatma Gandhi.”

Anyagi gondjai nem igen adódnak Klopp-nak, jelenleg 2,5 millió euró üti évente a markát. De örökre marad a BVB-nél?
“A legérdekesebb project a jelenlegi futball-világban a Borussia Dortmund. De nem leszek olyan hosszan Dortmundban, mint Sir Alex Ferguson Manchesterban volt, 68 éves koromig. Most a Dortmund a mindenem és az a következő években is így lesz.”

A Dortmund szurkolói így az edző miatt nem kell, hogy aggódjanak, maradhat a a fókuszban Robert Lewandowski és Mats Hummels…

Kostyál Balázs