Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Mélybe taszítva az Újpest, Kaposváron égett a Fradi

Nem a fővárosi együttesek napja volt a mai a férfi NB I-ben. Az Újpest hazai pályán szenvedett vereséget a regnáló bajnoktól, míg a Ferencváros sorozatban negyedik meccsén maradt nyeretlen.

Kiesés szélén az Újpest! A Győr félgőzzel is magabiztosan verte Kozma István legénységét. Már a találkozó előtt tudható volt, hogy a hazaiaknak csak a három pont megszerzése lebeghet a szeműk előtt, ugyanis a vasárnapot az utolsó előtti, kieső helyen várták a lilák. Ennek következtében nekiestek a címvédőnek, akiket meglepett az offenzív játék. Mégis a zöld mezesek szereztek vezetést a tizedik percben. Ezúttal is csak asszisztált a hazai védelem, mint ősszel már oly sokszor. Varga beívelését Pátkai fejelte közelről a kapuba. Sem a védelem, sem a kapus nem állt ekkor a helyzet magaslatán. A folytatásban átvette az irányítást Pintér Attila csapata, és ez előbb csak helyzetekben, – Pátkai még kettőt hozzátehetett volna a góljához, ha pontosabb – hanem Lipták révén újabb gólban mutatkozott meg. A válogatott hátvéd találatának is csak közeli szemlélői voltak a lila védők. Ezt követően a szurkolók is kezdték elveszíteni türelmüket, míg a Győr visszavett egy kissé, ezt használta ki Kabát, aki két védő között fejelt Kamenár kapujába. A gól feldobta a lilákat, ám újabb veszélyes helyzet csak Vermes előtt adódott. Maradt is a szünetre a győri vezetés. A második félidőben hasonló morállal kezdtek Kabáték, mint az elsőben, azaz támadólag léptek fel, de nem sok sikerrel. Majd fokozatosan süllyedt közepesnél alig jobbra a színvonal. Mindkét kapu foroghatott volna nagyobb veszélyben is, ám a passzok rendre pontatlanok voltak, így egyik csapat sem tudott újabb gólt elérni. A vége megérdemelt vendéggyőzelem. A találkozó után Marc Leliévre másodedző beadta felmondását.

Újpest – Győr 1-2 (1-2)
Szusza stadion, 1964 néző, vezette: Farkas Ádám (Viszokai László, Becséri Gergely – Lémon Oszkár – Andó-Szabó Sándor, Solymosi Péter)
Újpest: Balajcza – Ligot, Vermes, Juanan, Antón – Eninful (Stanisevljevic, 78.), Vasiljevic – Simon K. (Tshibuabua, 61.), Sankovic (Suljic, 69.), Balogh B. – Kabát
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Kamber, Völgyi – Kronaveter (Lang, 90.), Mevongou, Pátkai – Varga R. (Trajkovic, 90.), Koltai (Strestík, 54.), Andric
g.: Kabát (36.) ill.: Pátkai (10.), Lipták (15.)
s.: Kabát (56.), Eninful (72.) ill.: Pátkai (74.)

Az esti meccsen a kiesőjelölt Kaposvár a három vesztes találkozó után érkező Ferencváros ellen lépett pályára. A sereghajtó jól felkészült a fővárosiakból, ennek következtében egyik csapat sem tudott igazán élvezetes futballal kirukkolni. Ugyanakkor az első valamirevaló lehetőségéből majdnem gólt szerzett a Rákóczi, Adrian Markus lövése kerülte el kevéssel Jova kapuját. Jobbára a középpályán zajlott az egyébként igen alacsony színvonalú találkozó, és egy-egy kósza kísérlettől eltekintve nem volt benne a gól egyik csapat játékában sem.
Fordulás után folytatódott a latymatag, unalmas iram, mígnem a hazaiak majd negyedóra elteltével örülhettek. Markus ugyanis tizenhatról megszerezte a Kaposvár vezető gólját. Bőle Lukács növelhette volna az előnyt, de Jova eszén két ízben sem tudott túljárni. Ami a folytatást illeti, a hazaiak visszaálltak, és ennek a hajrában meglett a böjtje, ugyanis Böde egyenlített. A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, a Kaposvár maradt az utolsó, a Fradi is visszacsúszott kissé.

Kaposvár – Ferencváros 1-1 (0-0)
Kaposvár, 3000 néző, vezette: Erdős József (Farkas Balázs, Huszár Balázs – Kelemen Attila – Becséri Dániel, Oláh Gábor)
Kaposvár: Ranilovic – Okuka, Kovács O., Lucas (Pavlovic, 44.), Zámbó – Addo, Babic, Bőle, Balázs B. – Oláh (Waltner, 89.), Markus (Thian, 86.)
Ferencváros: Jova – Jovanovic (Diallo, 84.), Busai, Gyömbér, Bönig – Cukic (Valpoort, 58.), Józsi – Buzsáky – Somalia, Holman – Böde
g.: Markus (57.) ill.: Böde (89.)
s.: Zámbó (11.), Bőle (90.), Addo (90.) ill.: Cukic (13.)

Az élmezőny:
1. Videoton 28 pont, 2. Diósgyőr 24 pont, 3. Debrecen 23 pont, 4. Ferencváros 19 pont (6 gy.), 5. Győr 19 pont (5 gy, +8), 6. Haladás 19 pont (5 gy., +5)

A góllövőlista élmezőnye:
11 gólos: Simon Attila (Paks)
10 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
9 gólos: Radó András (Haladás)
6 gólos: Lencse László (Puskás Akadémia)
5 gólos: Koller Krisztián (Pécs), Szakály Péter (Debrecen), Georges Henri Griffiths (Pápa), Dalibor Volas (Debrecen)

A 11. forduló eredményei:
Mezőkövesd – Haladás 0-2
Videoton – Puskás Akadémia 3-0
Kecskemét – Debrecen 0-3
Pápa – MTK 0-2
Paks – Diósgyőr 0-2
Honvéd – Pécs 3-1
Újpest – Győr 1-2
Kaposvár – Ferencváros 1-1

Gavalovits Sándor