Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kikapott a Lazio, először győzött a Sassuolo

A szombati meccsdömping további találkozóin két hazai és egy vendég siker születet, szomorkohat a Lazio és ünnepel a Sassuolo.

Az Atalanta otthonában lépett pályára a Lazio. A találkozó puhatolódzással kezdődött. Ez az óvatos játék az egész félidőre jellemző volt, az első kapuralövésre egy fél órát kellett várni. A félidő vége előtt azonban érkezett Luca Cigarini szűk húsz méteres napos lövése, amely utat talált a hálóba. A Lazio a második félidőre jobban jött ki és nyomást gyakorolt ellenfelére. Az egyenlítés is összejött a fővárosiaknak, egy bal oldali beadás után Perea volt eredményes. A végén azonban mégis az Atalanta játékosai örülhettek, Denis gólja révén övék lett kisebb meglepetésre a három pont.

A Sassuolo nem kezdte valami ragyogóan ezt a szezont, az első győzelmére eddig a napig kellett várnia. A találozó érdemi része az első bő fél órában történt. Jó tíz perc után a hazai csapat érvnényesített egy büntetőt, majd akcióból is eredményesek tudtak lenni. Erre azonban érkezett a válasz, az egalizálás azonban nem sikerült a vendég Bologna együttesének.

Serie A 8. forduló, szombat:

US Sassuolo – Bologna: 2-1
Gólszerzők: Berardi 12. (büntető) Floro 17. ill. Diamanti 33. (büntető)

Livorno – Sapdoria: 1-2
Gólszerzők: Siligardi 90. ill. Eder 19. (büntető) Pozzi 90+6 (büntető)

Atalanta Bergamo – Lazio Roma: 2-1
Gólszerzők: Cigarini 41. ill. Denis 84. ill. Perea 53.

Kostyál Balázs