Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A fantomgól nemzetközi sajtóvisszhangja

A Bundesliga 8. fordulójának pénteki nyitómeccse igen emlékezetesre sikeredett. A Hoffenheim otthonában aratott Leverkusen siker egész hétvégén téma volt a médiában.

A Bayer Leverkusen második, és egyben győzelmet jelentő találatát Stefan Kießling szerezte. A probléma mindössze az a góllal, hogy nem gól, ugyanis a fejes az oldalhálón keletkezett lyukon ment be a kapuba. A DFB a héten fog dönteni, hogy mi legyen a találkozó sorsa. Lehetséges, hogy megismétlik az egész mérkőzést, vagy annak az utolsó húsz percét illetve, hogy hagyják így az eredményt.

A nemzetközi sajtó így írt Kießling fantomgóljáról:

The Guardian (Anglia): Felix Brych bíró egy olyan őrült gólt adott meg, amelyet sosem szabadott volna.

Yahoo News (Anglia): A Leverkusen bolond gólja dühösen hagyja hátra a Hoffenheimot.

Daily Mirror (Anglia): Stefan Kießling, a Bayer Leverkusen játékosa a labdarúgás történelmének legbolondabb gólját lőtte.

ESPN (Anglia): Felix Brych bíró a büntetőterületen belül volt, de a TV-s felvételek mutatják, hogy nem látta rendesen a jelenetet. Minden esetre utalás lehetett volna számára, hogy Kießling kezébe temeti arcát és elfordul, amiután fejese a kapu oldalhálójában landolt.

Oe24.at (Ausztria): A különleges jelenet a végén nagy indulatokat szított. Brych intenzív hoffenheimi beavatkozás után sem vonta vissza döntését – akkor sem, amikor úgy látszott, belátta a hibáját, amikor meglátta a lyukat a hálón.

Blick (Svájc): Felix Brych 2013 játékvezetője, a 2014-es Világbajnokságon biztosnak tűnt a részvétele. Eddig a napig. A legvitatotttab gólig a Bundesliga közeli történelmében.

Kostyál Balázs