Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A megállíthatatlanok – a legjobb formában Európában

31 bajnoki mérkőzésen veretlenek. 41 gólt lőttek 12. forduló alatt és 28 pontot gyűjtöttek. Egyik rekordot döntik meg a másik után. Az együttes neve: Red Bull Salzburg.

Az osztrák Tipp3 Bundesligában nagy előnyre tett szert újabb győzelmének is köszönhetően a Red Bull Salzburg. A német Roger Schmidt dirigálta alakulat a Wacker Innsbruck ellen vágott egy hatost, ezzel a sikerrel egy rekordot is átadtak a múltnak: 31 bajnoki óta veretlenek – ezzel az SK Rapid Wien sorozatátát döntötték meg. “31 találkozón nem veszíteni már önmagában klasszis. A rekord egy kitüntetés számunkra. Most egy évig veretlenek akarunk maradni a ligában.” – mondta Schmidt. Az új cél eléréséhez már nem hiányzik sok, 2012. november 24.-én szenvedtek ugyanis utoljára vereséget a Salzburgiak – akor az SV Ried otthonában kaptak ki 3:1-re.

Ausztriában eddig 12. fordulót abszolváltak a csapatok, a mozart-városiak 28 pontot gyűjtöttek össze, ennél többet Európában senki nem tudott – ez egyébként az osztrák klub történetében is rekord. A Bundesligában így nagy előnyre tettek szert, a második helyezett Grödig nyolc egyéséggel a Salzburg mögött.

A lőtt gólok száma is kiemelkedő az öreg kontinens bajnokságai közül. A Salzburg eddig 41 találatot szerzett és mindössze 10-szer kapitulált – ehhez hasonló gólkülönbsége nem akad más európai alakulatnak. A csatárduo is kiemelendő: a brazil Alan és a spanyol Jonathan Soriano eddig 22-szer voltak eredményesek – Soriano e mellett további 10 gólt készített elő.

A Salzburg együttese nagyon fiatal, a csapat átlagéletkora 24,4 év. A játékuk a sok passzra, helyváltoztatásokra alapul, rengeteg a varriációs elem amely igen látványos támadásokat eredményez és sok gólt. A védelem biztos lábakon áll, a hátsó szekció közepén a mindössze 21 esztendős osztrák Martin Hinteregger remek formát mutat. A középpálya stabilitása nagy részben a masszív testalkatú Stefan Ilsankernek köszönhető, a szép üres területre futtatások és a támadások felépítése Kevin Kampl és Christoph Leitgeb feladatköre. Sadio Mané a bal szélen bolondítja meg ördöngős cseleivel a védőket, ha a labda még előrébb jut Alan és Soriano nem kegyelmez.

Ez a Red Bull Salzburg. Európa legjobb formájában lévő együttese, amely az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül, amelynek még közel sincs vége…

Kostyál Balázs