Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nincs jegy a következő meccsre – Egy pedagógus levele

A szövetség nem biztosít jegyet a következő válogatott találkozóra az egyik iskolai csoportnak, miután nem vették át, és nem is mondták vissza a jegyigénylést. Ugyanígy járt a Mészöly Focisuli és a csepeli Karácsony Sándor Református Általános Iskola – olvasható az ultrasliberi.hu-n.

Idézzük az MLSZ Gyerekszektor levelét melyben a következményeket írják. A levelet egy pedagógus jutatta el az Ultras Liberinek. Fontos kiemelni, hogy az adott oktatási intézmény 30 darab jegyet igényelt az Andorra elleni meccsre.

Íme az MLSZ levele a három intézménynek:
„Tisztelt Címzettek!

A 2013.10.15-én megrendezett Magyarország-Andorra mérkőzésre önök nagy számban igényeltek jegyeket, melyeket nem vettek át, vagy jegyigénylésüket nem mondták vissza időben. Az MLSZ-nek az ingyenes jegyek biztosítása anyagi vonzattal jár, ennek következtében arra kérjük önöket, hogy a legközelebbi mérkőzés alkalmával megfontolva igényeljenek jegyeket, valamint a soron következő válogatott mérkőzésre nem áll módunkban jegyeket biztosítani önöknek.

Üdvözlettel,
MLSZ Gyermekszektor”

A frappáns válasz sem késlekedett:

„Tisztelt MLSZ Gyermekszektor,

Tisztelt Címzettek!

A 2013. október 15.-én megrendezett Magyarország-Andorra mérkőzésre valóban nagy számban igényeltünk jegyeket, melyeket nem vettünk át, melynek oka az, hogy a Magyar Válogatott gyalázatosan, hazaáruló módon szerepelt előbb Bukarestben, majd pedig felháborító történelmi vereséget szenvedett Hollandia ellen.

Ahogy az MLSZ-nek, úgy a Magyar Válogatott szurkolóinak is súlyos anyagi vonzattal járt erre a két meccsre kiutazniuk, amire Önök ugyanúgy fittyet hánytak.

Tájékoztatom továbbá, hogy a Hollandiába kiutazott szurkolóknak Önök sem biztosították a megfelelő számú belépőjegyet (legalább 80 magyar szurkoló maradt a stadionon kívül), így semmi alapjuk nincs Önöknek reklamálniuk pont belépőjegyek ügyében.

Ennek következtében arra kérjük Önöket, hogy a legközelebbi selejtezősorozat alkalmával tisztességesebben álljanak helyt és megfontoltabb nyilatkozatokat tegyenek a továbbjutást illetően.

Attól tartok, hogy a következő válogatott mérkőzésen nem tudjuk bizalmunkról biztosítani Önöket. Ezt a gyalázatot nem fogjuk még egyszer gyerekeknek mutogatni, amíg nem történik gyökeres változás a Magyar Labdarúgó Szövetség és a magyar futball vezetésében.

Tisztelettel,
…”

Sajnos továbbra is a szurkolókat állítja be a magyar futball rákfenéjeként a honi szövetség, ami nonszensz. A fogadási csalások, a megélhetési edzők, a satnya utánpótlásképzés helyett. Most már a gyerekeket is bekapcsolták ebbe a körbe. Milyen az olyan szövetség, amelyik családbarát stadionokat akar, közben szemenköpi a saját – nem kevés áldozatot követelő – pénzén még kijár azok után is, hogy Bukarestben és Amszterdamban is olyan gyáva, megalkuvó és szégyenteljes produkcióval rukkol ki a válogatott?

Gavalovits Sándor