Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Dortmundi siker Londonban, Marseilleben nyert a Napoli

A csoportban legnagyobb kérdést az jelentette, hogy ki kerül lépéselőnybe a folytatásra. Nos, az Arsenal botlásával a Napoli beérte Wengeréket. Hármas holtverseny alakult ki tehát.

A londoni összecsapáson eleinte tapogatóztak a csapatok, bár két dortmundi lövés jelezte, a németek nem statisztálnak Wenger születésnapján. A hazaiak nem is tudtak kijönni, mígnem Ramsey eladott labdájából vezetést szerzett a Borussia, Mkhitaryan használta ki a védelem megingását. A hajráig sokáig semmit sem tudtak kezdeni a dortmundi védelemmel, akkor azonban Giroud góljával egalizáltak az angolok. Fordulás után mindent egy lapra próbált feltenni a hazai csapat, mégis a vendégek szereztek újabb gólt. Lewandowski használta ki az újabb megingást. Ezzel pedig kiélezetté vált a csoport. A londoniak a Dortmund ellen majd két hónapos veretlenségi sorozata szakadt meg.

Arsenal – Dortmund 1-2
g.: Giroud (41.) ill.: Mkhitaryan (16.), Lewandowski (82.)
s.: Rosicky (51.), Özil (85.) ill.: Hummels (22.), Lewandowski (64.), Bender (70.)

A másik meccsen a Napoli kevésbé látványos összecsapáson verte meg az Olympique Marseille együttesét. A franciák az első félidő hajrájában kerültek hátrányba, majd Zapata révén már kettővel vezetett az olasz egylet. A hajrában Andre Ayew révén csak csökkenteni tudta hátrányát a Marseille. Ezzel vélhetően el is szálltak a francia remények.

O. Marseille – Napoli 1-2
g.: A. Ayew (86.) ill.: Callejon (42.), Zapata (67.)
s.: Cheyrou (44.), Payet (45+1.), J. Ayew (88.)

A csoport állása:
1. Dortmund 6 pont (+3), 2. Arsenal 6 pont (+2), 3. Napoli 6 pont (0), 4. Marseille 0 pont

Gavalovits Sándor