Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Simán nyert az Atlético, otthon kapott ki a Porto

A Bajnokok Ligája harmadik körében az Atlético Madrid könnyed győzelmet aratott Ausztria fővárosában, a Porto otthonában nyert a Zenit. 

Magabiztos győzelmet aratott a vártaknak megfelelően az Austria Wien ellen a spanyol Atlético Madrid. A madridi együttes sokkal magabiztosabban és jobban kezdte a találkozón. Az első félidőben az osztrákok mindössze egy kapuralövéssel próbálkoztak, igaz, Philipp Hosiner a kapufát találta el. Raúl Garcia viszont a kapuba talált, ami vendég vezetést jelentett. A spanyolok még magabiztosabb előnyre tettek szert még az első félidőben Diego Costa révén. A térfélcsere után az Austria birtokolta a labdát, ennek ellenére Diego Costa újabb találatot jegyzett. Így az Atlético harmadik meccsét is meg tudta nyerni a Bajnokok Ligájában.

A Zenit a Porto otthonába látogatott, egy gól született ezen a találkozón, de a jegygzőkönyvbe nem csak ez került, hiszen egy portugál játékos a kiállítás sorsára jutott – a Porto a hatodik perctől emberhátrányban játszott. Ennek ellenére kiegyenlített mérkőzés volt mind labdabirtoklás, mind helyzetek terén. A végén aztán csak összejött az oroszoknak a győztes gól, a veterán csatár Kerhakov talált be. Ez pedig azt jelenti, hogy először szerzett idén három pontot a sorozatban a Zenit és ezzel megelőzte a portugálokat a csoportban.

Bajnokok Ligája 3. forduló, G csoport, kedd:

FK Austria Wien – Atlético Madrid: 0-3
Gólszerzők: Garcia 8. Diego Costa 20.,54.
Sárga lapok: Hosiner 17. Holland 31. Kienast 38. Suttner 47. ill. Garcia 45. Gabi 57. Juanfran 67.

FC Porto – Zenit Szentpétervár: 0-1
Gólszerző: Kerzhakov 86.
Kiállítva: Herreira 6. (Porto)
Sárga lapok: González 72. Martínez 74. ill. Faizulin 36. Shirokov 42.

A G csoport állása 3. forduló után:

1. Atlético Madrid: 3 3 0 0 8:2 9 pont
2. Zenit: 3 1 1 1 2:3 4 pont
3. FC Porto: 3 1 0 2 2:3 3 pont
4. Austria Wien: 3 0 1 2 0:4 1 pont

Kostyál Balázs