Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Torres dupla Szalaiéknak; Remi Bukarestben!

Bár papíron sem a legnagyobb rangadó volt a mai Schalke – Chelsea meccs, azért a magyar szurkolók természetesen érdekelte a találkozó lévén, egy magyar top játékos bizonyíthatott volna, a világ egyik legjobb csapata ellen, az E csoportban. A négyes másik találkozóján a piros-kékek csaptak össze. Ja, hogy mindkettő eredetileg ilyen alapszínnel bír? Részletek az alábbiakban!

Bajnokok Ligája – E csoport, 3. forduló
Sajnos már a mérkőzés elején kénytelenek voltunk szembesülni a ténnyel, hogy bizony a Schalke együttese ismét csatár nélkül áll fel, ami azt jelentette, hogy Szalai Ádám csak a kispadról kezdte a találkozót. Jens Keller védekező felfogásának hamar meg is lett a böjtje, ugyanis már az ötödik percben vezetett a Chelsea. A gólszerző pedig a fogatlan oroszlán feltámadására emlékeztető Fernando Torres volt, aki mindössze harmadik, idénybeli találatát fejelte. Hamarosan azonban nagyot változott a játékképe, és a londoni klub csak a kontrákra tudott építkezni. A gelsenkircheniek nagyon szép támadásokat vezettek fel, magabiztosabb labdabirtoklásukra építkezve. Igazán veszélyes akcióik rendre a jobb oldalról indultak, a japán Uchidam és a többiek erőszakosságának köszönhetően. Sőt, a hazaiak a pontrúgásoknál is előszeretettel veszélyeztettek, Boateng, és Neustädter próbálkozásait, Petr Cech nem egyszer bravúrral védte, a szünet előtti hajrában.
A látottak alapján biztosra vehetjük, hogy José Mourinho hatásos előadást tartott a vendégeknek az öltözőben, mert bár vezettek, kezdett kicsúszni a kezükből a történet. A folytatás első perceiben már látszott, hogy már másfajta tűz ég, a Chelsea játékosok szemében, és Fernando Torres majdnem újra gólt fejelt, sőt, mindezt majdnem megint az ötödik percben, ám a hálás keresztléc kisegítette Hildebrand kapust.
A második 45 percre valóban átfordult a meccs menete. A Chelsea, a régis szép időkre emlékeztető előadást tartott: imponáló védekezés, határozott támadások. Eredmény: Torres első duplája, április óta. Gyors változtatásra gondolt a Schalke edzője, ugyanis, az ekkorra már teljesen impotensnek tűnő Boateng helyett behozta Szalai Ádámot. Ebben azonban már nem sok köszönet volt, a magyar támadó nem hogy helyzetbe nem tudott kerülni, az utolsó percekben a „Kékek” végleg eldöntötték a három pont sorsát, Eden Hazard találatával.
A Chelsea győzelmével hat ponttal áll három fordulót követően, akárcsak az általa legyőzött német együttes.

Schalke 04 – Chelsea 0-3 (0-1)
Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Vezette: Kassai Viktor (magyar)
Schalke: Hildebrand – Ucsida, Höwedes, Matip, Aogo – Neustädter, Jones (Kolasinac, 71. perc) – Clemens, Meyer (Goretzka, 78.), Draxler – Boateng (Szalai, 71.).
Chelsea: Cech – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Lampard, Ramíres, Oscar (David Luiz, 84. perc)– Hazard (Eto’o 88.), Torres, Schürrle (Mikel, 72.).
Gólszerzők: Torres (5., 69. perc), Hazard (87.)
Sárgalapok: Jones (48. perc), Neustädter (67.), illetve Cahill (54.)

A várakozásokat bőven felülmúló első félidőt produkált a két együttes. A bukaresti találkozó már az első perctől színvonalas játékoz hozott, szemmel látható volt, hogy mindkét gárda a győzelemért, a túlélésért hajt. Ám a pörgős iramú első játékrész nem hozott gólt, nem úgy, mint a második. A folytatás alaphangját könnyű szerrel adhatta volna meg egy gól, nos nem így történt. Bár a chilei válogatott Díaz vezetéshez juttatta, a Baselt, ettől nagyon leült, főleg a románok játéka.
Az utolsó félórában még a 30 százalékot sem érte el, Laurentiu Regeecmapf tanítványainak labdabirtoklása. Ennek ellenére bekövetkezett a csoda: a brazil Tatu egyenlíteni tudott, szinte a semmiből, így egy pontot megmentve, a Steauanak.
A román bajnok reményei még élnek a továbbjutást illetően, a Basel helyzetében pedig még valóban sok potenciál lehet, az elkövetkezendő három játéknapon.

Steauau Bukarest – FC Basel 1-1 (0-0)
National Arena, Bukarest
Vezette: Matej Jug (szlovén)
Steaua: Tatarusanu – Latovlevici, Gardos, Szukala, Georgievski – Pintili (Filip, 59. perc), Bourceanu – Tanase, Stanciu (Tatu, 55.), Popa – Piovaccari (Kapetanosz, a szünetben).
Basel: Sommer – Safari (Xhaka, 68. perc), Ivanov, Schar, Voser – Frei, Die (Ajeti, 86.), Díaz – Stocker, Streller (El Nenny, 74.), Salah.
Gólszerzők: Tatu (88. perc), illetve Díaz (48.)
Sárgalapok: Georgievski (65. perc), Szukala (80.), illetve Schar (19.), Voser (22.)

Az „E” csoport állása:
1. Chelsea 3 2 0 1 8-2 6 pont
2. Schalke 3 2 0 1 4-3 6 pont
3. Basel 3 1 1 1 2-2 4 pont
4. Steaua 3 0 1 2 1-7 1 pont

A következő fordulóban:
FC Basel – Steaua Bukarest
Chelsea – Schalke 04

Balogh József