Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb holland edző a Bundesligában

A német pontvadászatba Bert van Marwijk (Hamburg) kinevezése után újabb holland tréner került a bozontos Gertjan Verbeek személyében.

Hosszabb keresés után megtalálta új edzőjét az 1.FC Nürnberg. Az együttes az eddigi 8. forduló során nem volt képes győzni a Bundesligában, így elküldték Michael Wieseingert. Az frankok első számú jelöltje az osztrák válogatott svájci szövetségi kapitánya, Marcel Koller volt, aki azonban nemet mondott – jelenleg Ausztria és Svájc válogatottjai közül kell választania.

Gertjan Verbeek egy 51 esztendős holland tréner, eddigi pályafutásának legsikeresebb időszakát az AZ Alkmaar kispadján töltötte el. A holland csapatot három éven keresztül irányította és kétszer is nemzetközi porondra kormányozta az Alkmaart, tavaly pedig a holland kupát is elhódította az együttessel. Új csapata a Nürnberg lesz.

“Örülök a lehetőségnek, hogy az 1.FC Nürnberg edzője lehetek és dolgozhatok a Bundesligában. Hollandiában az első az volt, amit mondtak nekem, hogy a Nürnberg az egy remek együttes.” – mondta Verbeek.

A német bajnokság így újabb hollandal bővül. Verbeek első feladata az lesz, hogy felkészítse a csapatot a pénteki, VfB Stuttgart elleni találkozóra – az első edzést kedd délután tartotta a csapatnak. Szerződése 2015 nyaráig szól a Nürnberg együttesével.

Kostyál Balázs