Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Ibra-varázs Brüsszelben; Kellemetlen remi a Luzban

Tegnapi kiváló találkozókat láthattunk a Bajnokok Ligájában, így jogos volt az elvárás, hogy a szerdai mérkőzések is hozzák, az elvárt színvonalat. A „C” jelű csoportban a végső győzelemre is esélyesnek tartott PSG-re, brüsszeli kirándulás várt, míg tavasszal Európa Liga döntőt játszó Benfica, a görög futball zászlóshajóját fogadta.

Előzetesen sem adtak túl sok esélyt, az Anderlechtnek sem a szakértők, sem a bármilyen érzelmű rajongók. Egyedül talán, a brüsszeli drukkerek reménykedtek valamiféle jó eredményben. Az eddig nulla ponttal rendelkező belgáknak értelemszerűen legalább egy pontot kellett volna valahogy kiizzadniuk, a francia bajnok ellen a túlélés valós reményében, ám valljuk be, erre valóban kevés volt az esély. A nagyon fiatal átlagéletkorú csapat (22,7 év) valóban az egyik legrutintalanabb az egész mezőnyben, így nem is volt meglepő, hogy lelkesedésük kevés volt ma este, ugyanis a Paris Saint-Germain nem véletlenszerű szituációkban volt képes a gólszerzésre, hanem jól kidolgozott akciók végén. Zlatan Ibrahimovic triplája, már az első félidőben teljesen lefutottá tette a találkozót. A svéd gólgép, első két találatánál egyaránt a holland válogatott bekk, Gregory van der Wiel jobb oldalról érkező beadását, váltotta gólra. Ezek közül a második volt igazán látványos, ugyanis bokával juttatta a kapuba, a labdát. Ibra harmadik beköszönése pedig egy távoli, több mint 20 méteres lövés eredménye volt.
A folytatásra valamelyest visszavett volna a PSG, de ez csak a kisebb különbségű labdabirtoklást eredményezett. Ennek ellenére, bár az Anderlecht is többet veszélyeztetett, a PSG-nek még több lehetősége volt, mint az első játékrészben. Ebből a több lehetőségből pedig kettőt is bevágtak, az akkorra már takaréklángon égő párizsiak. Előbb Édinson Cavani talált be, majd Ibrahimovic negyedszerre is gólt lőtt ma, amivel minden idők leggyorsabb BL-mesternégyesét érte el, alig 62 perc alatt.
Az utolsó félórában tovább nőhetett volna a különbség, ám Thomas Kaminski bravúrosan védett. Az ötgólos sikerrel, a PSG magabiztosan vezeti, a C csoport táblázatát, míg az Anderlechtnek komolyan össze kell szednie magát ahhoz, hogy akár az Európa Ligában folytathasa.

RSC Anderlecht – Paris Saint-Germain 0-5 (0-3)
Constant Vanden Stock, Brüsszel
Vezette: David Fernández Borbalán (spanyol)
Anderlecht: Kaminski – Mbemba, Kouyaté, Nuytinck, N’Sakala – Tielemans, Kljestan – Gillet, Praet (Milivojevic, 72. perc), Suárez (Acheampong, a szünetben) – Mitrovic (Gohi, 72.).
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Alex (Camara, 56. perc), Marquinhos, Maxwell – Verratti, Thiago Motta, Matuidi (Rabiot, 64.) – Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi (Lucas, 71.).
Gólszerzők: Ibrahimovic (17., 22., 36., 62. perc), Lavezzi (52.)
Sárgalap: N’Sakala (53. perc)

El se tudjuk dönteni, hogy mi volt a hatalmasabb meglepetés, a lisszaboni összecsapás első félidejében. A vendég Olympiakosz (sajnos csak a kispadon Megyeri Balázzsal) elképesztően jól tartotta magát, és messze nem csak a kontrákra szorítkozott játékában. Ez pedig nagyon meglephette a Benficát, ugyanis a teljes kiegyenlítettség jegyében, a görögök még a vezetést is megszerezték. A tettes pedig a az argentin Alejandro Dominguez volt, aki a 29. percben vette be, Bruno kapuját.
A második játékrészben teljesen megváltozott a játék képe. Meddő mezőnyfölényben volt a portugál rekordbajnok, ám mindhiába. A pireusziak, spanyol edzőjüknek, és töménytelen mennyiségű latin(-amerikai) játékosuknak köszönhetően, igazán spanyol futballt mutattak be, már mint az első 45 percben. A folytatásban, a sovány előny megtartása érdekében, jött a görögös futball, ami a hellén válogatott már unalomig bemutatott nekünk, az utóbbi évek világversenyein.
Szerencsére, ismét kapott egy pofont az anti-futball, ugyanis hiába támadott vissza veszélyesen az Olympiakosz, fojtogató védekezése végül mégis kevés lett. Oscar Cardozo ugyanis egalizálni tudott, és hozzásegítette a Benficát, az egy pont otthontartásához.

SL Benfica – Olympiakosz Pireusz 1-1 (0-1)
Estádio da Luz, Lisszabon
Vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Benfica: Artur – Siqueira, Garay, Luisão, Almeida – Gaitan, Matic, Pérez – John, Cardozo, Lima.
Olympiakosz: Jiménez – Holebasz, Sziovasz, Manolasz, Salino – Szamarisz, Maniatisz – Weiss, Domínguez, Fuster – Mitroglou.
Gólszerzők: Cardozo (82. perc), illetve Domínguez (29.)
Sárgalapok: Pérez (55. perc), Gaitan (62.), illetve Fuster (36.), Weiss (42.), Mitroglou (59.)

A „C” csoport állása:
1. PSG 3 3 0 0 12-1 9 pont
2. Olympiakosz 3 1 1 1 5-5 4 pont
3. Benfica 3 1 1 1 3-4 4 pont
4. Anderlecht 3 0 0 3 0-10 0 pont

Balogh József