Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boateng: “Ezeknek a szurkolóknak mindent megadok!”

Az FC Schalk 04 a Bajnokok Ligájában sima, háromgólos vereséget szenvedett a Chelsea ellen. A gelsenkircheniek a bajnokságban a Borussia Dortmund ellen javítanának.

Nem sikerült igazán jól a Schalke számára a Chelsea elleni találkozó. A hétvégén azonban jön a derby, amely a legfontosabb meccs mind a Dortmund, mind a Schalke számára minden eggyes szezonban. A Királykékek nyári szerzeménye, Kevin-Prince Boateng az AC Milan játékosaként már átélt több komoly rangadót is. A szombati találkozó viszont pikáns lesz számára, hiszen 2009-ben fél esztendőn keresztül épp a BVB alkalmazásában állt.

“Játszottam már derbyket Milánóban, de ez egy Németországban született játékos számára egy óriási meccs. Itt minden van. Ezen a mérkőzésen halhatatlanná válhat az ember, ez ösztönöz – engem is.” – fogalmazott Boateng a Sport Bild-nek adott interjújában.

A Schalke 26 esztendős ghánai-német középpályás nagyon hamar beillszkedett a csapatba és egyből húzóember lett. “Most a Schalke játékosa vagyok, a Schalke az új szerelmem. A kapcsolatom a szurkolókkal egyre intenzívebb, szeretem az ilyen cserét. A klub energiával tölt fel.” Boateng rá is szolgál arra, hogy szeressék a szurkolók, eddig háromszor volt eredményes a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is betalált már.

A szereplése mégis kérdéses lehet, ugyanis térdproblémái vannak. “Ezt az egész történetet a térdem körül már nem tudom követni. Az előző hetekben pár kisebb probléma lépett fel, de a Schalkéért túlharcoltam magam ezeken. A Schalke a leges-legjobb csapat. Ezeknek a szurkolóknak mindent megadok, ameddig csak állni tudok.”

Kostyál Balázs