Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man Utd: Carrick szerződést hosszabbíthat!

A mindkét fél egyező szándéka miatt, hamarosan szerződést hosszabbíthat Michael Carrick, a Manchester United középpályása. Az angol válogatott játékos, a hírek szerint 2+1 éves toldást kaphat, jelenlegi kontraktusához, amely az idény végén jár le.

A Unitednél nem Carrick az egyetlen, akinek a szerződése lejár, 2014 nyarán, ugyanis ebben a cipőben jár Rio Ferdinand, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Fábio da Silva, és Federico Macheda is. Ryan Giggs-nek pedig sejthetően nem csak a szerződése ér a végére, hanem a futball történetének egyik legnagyszerűbb pályafutása is.

De vissza Carrickhez. Sokat mondó, hogy a „Vörös Ördögök” vezetői a 32 éves, tehát már nem fiatal játékost keresték meg először, marasztaló szándékukkal. Állítólag a fejesek két alapévvel, és egy opcionálisan választható további esztendővel szeretnék megfejelni, az új kontraktust. A 31-szeres angol válogatott középpályás jelenleg 85 ezer fontot tesz zsebre minden héten, arról azonban nem szól a fáma, hogy ez csökkenne, esetleg növekedne-e.

Az biztos, hogy Carrick is hajlik a maradásra, lévén már korábban is hangoztatta, hogy az Old Traffordon szeretné befejezni pályafutását. A többiek sorsa már egyébként jóval bizonytalanabb: Ferdinandot az MLS-be csábítgatják, Evra visszavágyik a Ligue 1-be, várják a franciák, talán épp egykori klubja, az újra nagycsapat Monaco. Fábio már januárban hazamenekülhet Brazíliába, Macheda kezdeti hőstettei pedig már a feledésárnyékába húzódtak.

Balogh József