Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Világbajnoki selejtezőkre készülve

Vágó Attila szövetségi kapitány kihirdette keretét a szombati Ausztria és a jövő csütörtöki Bulgária elleni vb-selejtezőkre. Továbbra is az MTK adja a nemzeti együttes gerincét, viszont újra pályára léphet Jakabfi Zsanett.

Kezdjük azzal, hogy a válogatottban újfent az MTK adja a legtöbb játékost. A kék-fehérek az elmúlt hetekben megállás nélkül játszották a meccseket, így nem csoda, ha kifacsartan érkeznek az edzőtáborba. Viszont jó hír, hogy felépült sérüléséből és újra meghívót kapott a BL győztes, német bajnok és kupagyőztes Jakabfi Zsanett.

Ugyanakkor kérdéses Vágó Fanny játéka az osztrákok ellen, miután a Szeged elleni, szombati összecsapáson combizom-húzódást szenvedett, így tegnap nem is lépett pályára a Ferencváros ellen. Demeter Réka náthával bajlódik.

Nemzeti csapatunk előbb Ausztriával majd Bulgáriával játszik világbajnoki selejtezőt. Mindkettő összecsapás a Bozsik stadionban kerül megrendezésre, a belépés ingyenes. A találkozókról az MLSZ TV élő közvetítést sugároz, és nagy az esély arra is, hogy a Sport TV is láthatóvá teszi a hölgyek világbajnoki selejtezőit.

Ami a két válogatott közötti különbséget illeti, a világranglistán az osztrákok jelenleg harmincharmadik helyen állnak, míg a mieink három hellyel mögöttük harminchatodik pozíciót foglalják el. A két együttes közül Ausztria már túl van két selejtezőn, és ötvenszázalékos mérleggel érkezik Budapestre. Nyertek Bulgária ellen, míg vereséget szenvedtek Finnországtól.

Nagyon rég nem játszott a fővárosban tétmeccset a női csapat, így ez most egy kitűnő alkalom arra, hogy sokan kilátogassanak a fejlődőben lévő szakág egy jeles eseményére.

A magyar keret:
Kapusok: Szőcs Réka (MTK), Németh Júlia (Ferencváros), Kovács Klaudia (Astra)
Védők: Szeitl Szilvia (Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland), Tóth Alexandra (Viktória Szombathely), Demeter Réka (MTK), Szabó Viktória (Ferencváros), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Pincze Gabriella (Astra)
Középpályások: Szabó Boglárka (Astra), Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Csiszár Henrietta (MTK), Palkovics Nóra (MTK), Sipos Lilla (SC Südburgenland)
Támadók: Zágor Bernadett (MTK), Pádár Anita (MTK), Vágó Fanny (MTK), Kaján Zsanett (Ferencváros), Jakabfi Zsanett (Wolfsburg), Zeller Dóra (Ferencváros)

A csoportban rendeznek még egy összecsapást, amelyen Bulgária Kazahsztán ellen lép majd pályára.

A csoport állása jelen pillanatban:
1. Finnország 2 2 – – 4-1 +3 6 pont
2. Franciaország 1 1 – – 4-0 +4 3 pont
3. Ausztria 2 1 – 1 5-2 +3 3 pont
4. Magyarország 0 – – – 0-0 0 0 pont
5. Bulgária 1 – – 1 0-4 -4 0 pont
6. Kazahsztán 2 – – 2 0-6 -6 0 pont

Magyarország – Ausztria
Világbajnoki selejtező, Bozsik stadion, 2013. október 26, 17.00
Belépés ingyenes.

Gavalovits Sándor