Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Tovább robog a Spurs; nagyot hajrázott a PAOK!

Folytatódtak a csoportküzdelmek az Európa Ligában, a ‘K’ és ‘F’ jelű négyesekbe, melyek során az Anzhi megszerezte szezon béli első győzelmét, míg a Spurs továbbra is tartja jó formáját. Az idei évad meglepetéscsapata a Karagandi ezúttal sem vallott szégyent, sőt, igen imponáló skalpot gyűjtött be.

K-CSOPORT
Anzsi Mahacskala (orosz)–Tromsö (norvég) 1:0
Ramenszkoje,
Szaturn Stadion. Vezette: Mazeika (litván)
G: Burmisztrov (19.)

A nyáron szinte minden sztárjától megváló Anzsi becsületére legyen mondva, hogy a dagesztáni klub próbál becsülettel helytállni a nemzetközi porondon is. A Tromsö legyőzése nagy fegyvertény az Anzsinak; és sokat érhet ez a 3 pont még az oroszoknak, hiszen lépéselőnybe kerültek norvég ellenfelükkel szemben a továbbjutást illetően!

Sheriff (moldovai)–Tottenham (angol) 0:2
Tiraspol
, Stadionul Sheriff. Vezette: Liany (izraeli)
G: Vertonghen (12.), Defoe (75.)

A Tottenham tovább száguld a csoportgyőzelem felé. André Villas-Boas együttese még csak gól sem kapott 3 forduló után. Az EL-ben remekelő Jermaine Defoe vezetésével – az angol csatárnak meccsenkénti 1 gólos átlaga van – a Spurs könnyedén lépte le szerény képességű moldovai együttesét.

Az állás:
1. Tottenham 9 pont
2.  Anzsi 4 pont
3. Sheriff 2 pont
4. Tromsö 1 pont 

L-CSOPORT
Sahtyor Karagandi (kazah)–AZ (holland) 1:1
Asztana,
Asztana Aréna. Vezette: Aranovszkij (ukrán)
G: Finoncsenko (11.), ill. Gudmundsson (26.)

Az AZ több mint 4000 kilométert utazott Kazahsztánba, hogy a Sahtyorral megmérkőzhessen. A hosszú és megterhelő utazás láthatóan hatott a hollandokra, ugyanis már a 11. percben a hazaiak gólfelelőse Finnocsenko előnyhöz juttatta övéit. Mielőtt elkezdhettük volna temetni a alkmaariakat, negyed óra elteltével az izlandi Gudmundsson kiegyenlítette az állást.

A korai gólváltás után több találat már nem született. Az AZ értékes pontot szerzett a Sahtyor otthonában, és 5 egységgel második a csoportban.

PAOK (görög)–Maccabi Haifa (izraeli) 3:2
Szaloniki,
Stadio Toumba. Vezette: Teixeira (spanyol)
G: Miguel Vítor (35.), Ninisz (39.), Szalpingidisz (66.), ill. Ndlovu (13.), Golasa (21.)

A PAOK pocsék kezdés után megfordította  0:2-es hátrányból még úgy is megfordította a mérkőzést, hogy a szlovák csatár Miroslav Stoch két (!) tizenegyest is elrontott!

A görögök magabiztosan vezetik csoportjukat.

A csoport állása:
1. PAOK 7 pont
2. AZ 5 pont
3. Sahtyar 2 pont
4. Maccabi 1 pont

Nagy Ákos