Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Végre nyert a Lyon; Meglepő Lazio remi

Meglepően alakult a 19 órai mérkőzések gólhozama, az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában. Meglehetősen kevés gól esett, ami nem kevés pályán okozott hatalmas meglepetést. Mind közül talán a legfigyelemreméltóbb, a Lazio 0-0-ja Cipruson.

Európa Liga csoportkör; 3. forduló
I csoport:
Real Betis – Vitória Guimaraes 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Vadillo (51. perc)
Végletekig kiegyenlített találkozót nyert meg, a sevillai gárda. A Betis, egyetlen góllal, a spanyol utánpótlás válogatott tehetség, Álvaro Vadillo találatával gyűrte le, a portugál kupagyőztes, Guimaraest.

Olympique Lyon – Rijeka 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Grenier (67. perc)
A Lyon, a Betis-hez hasonlatosan csak egy góllal verte meg ellenfelét. Pedig a francia gárdának volt a legkönnyebb dolga, ugyanis ellenfelük, a csoport utolsó helyén szerénykedő Rijekát fogadta. A horvát klub nagyon nem volt egy súlycsoportban, az OL-lal, hiszen a hazaiak idénybeli talán legjobb játékukkal hozakodtak elő. Igaz ez nem volt túl nehéz, lévén nyerni is utoljára még szeptember 22-én tudtak, tétmeccsen.

Az I-csoport állása:
1. Lyon 3 1 2 0 2-1 5 pont
2. Betis 3 1 2 0 2-1 5 pont
3. Guimaraes 3 0 2 1 3-5 4 pont
4. Rijeka 3 0 1 2 1-6 1 pont

J csoport:
Apollon Limasszol – Lazio 0-0 (0-0)
Hiába próbálkozott bármivel is, a jóval komolyabb támadósorral rendelkező Lazio, alig-alig találta el, a limasszoli kaput. Mellesleg a hazaiak se hagyták magukat lefocizni, amire jó szemléltető példa, a második félidei, 62-38 százalékos arányú labdabirtoklás. A döntetlen az összképet tekintve igazságosnak tekinthető eredmény, bár egy 3-3-as reminek jobban örültek volna gyaníthatóan a szemtanúk.

Trabzonspor – Legia Warszawa 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Janko (7. perc), Adin (83.)
Érdekes győzelmet aratott a török Trabzonspor. Az idén meglehetősen visszafogottan szereplő gárda, ma este sem volt túl meggyőző. Az első félidő szinte teljesen kiegyenlített játékot hozott, a legfőbb különbséget Mark Janko, 7. percben szerzett gólja jelentette. A második félidőre nagyot változott a játék képe, ugyanis a lengyel bajnokság egyeduralkodója, a Legia hatalmas fölényben labdázhatott, a Trabzon teljesen alárendelt szerepet töltött be. A hajrában azonban mégis a vendéglátó biztosította be a győzelmét, Olcas Adin góljával.

A J-csoport állása:
1. Trabzonspor 3 2 1 0 7-4 7 pont
2. Lazio 3 1 2 0 4-3 5 pont
3. Apollon 3 1 1 1 2-2 4 pont
4. Legia Warsawa 3 0 0 3 0-4 0 pont.

Balogh József