Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Moyes: „Rooney csodálatos volt!”

Úgy tűnik, a Manchester Unitednél, már az ilyen szerény győzelmeket is nagyon meg kell becsülni, mint amilyen a tegnap esti, Real Sociedad elleni, Bajnokok Ligája csoport meccs volt.

A „Vörös Ördögök” sovány sikere ellenére, a sokat kritizált David Moyes menedzser nagyon elégedett volt a látottakkal, sőt, az éppen ma, a 28. születésnapját ünneplő Wayne Rooneyt, már-már a vállára emelte, mondván, az angol válogatott támadó idénybeli legjobb játékát produkált, és az ő része is kellett a sikerhez. A skót szakember valóban nehéz helyzetben van, ha már egy ilyen győzelmet is ennyire lelkesen kell ünnepelnie, mint a tegnapi, korai öngólos meccs, de hát gyorsan változik a világ. Moyes mindenesetre, áradozott a sajtónak, így leplezve a rogyadozó gépezet szenvedését:
„Ő (Rooney – a szer.) abszolút csodálatos volt ma este. A többiek is igazán jók voltak. Mi csak azt szeretnénk, hogy egy olyan top játékos, mint Wayne játszon, és azt tegye is jól. Most is jól játszott, és még mindig kemény edz. Persze Mi mind keményen edzünk, persze ennek meg is kell látszódnia Angliában. Meg kell látnunk, hogy mennyi idő kell ehhez, hiszen ez az, amit a szurkolóink látni akarnak.”.

A United nyerhetett volna több góllal is, de akár a Sociedad is egyenlíthetett volna, ám utóbbi felett inkább jobbnak átsiklani, Moyes mester.
„Jó munka volt. Jó teljesítményt adtunk ki. Több gólt is tudtunk volna szerezni, és ennek így is kellett volna lennie. Még ötöt, vagy hatot is lőhettünk volna ma, és az sem lett volna helytelen. Több szabadrúgásunkat is eladtuk, a rögzített helyzetek, azt hiszem nem mentek, ma este.” – értékelt, a skót.

Balogh József