Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Ausztriára készülve

Megkezdte összetartását a női nemzeti csapatunk, amely szombaton késő délután Ausztriával, jövő csütörtökön pedig Bulgária ellen játszik világbajnoki selejtezőt. Vágó Attila kapitány és a játékosok is bizakodóak.

A mieink eddig tizenkétszer játszottak az osztrákokkal, és ebből hét alkalommal a magyar hölgyek hagyták el győztesen a pályát. Kétszer döntetlen született, míg háromszor a „sógornők” örülhettek. Az összesített gólkülönbség is a mi javunkra billen, hiszen huszonkilenc lőtt gólra mindössze tizenhárommal feleltek eddig a piros-fehérek. AZ első összecsapásra huszonhat éve került sor, akkor, 1987. június 27-én 5-1-es magyar siker született.

Vágó Attila szerint nehéz mérkőzés lesz, de a rangsorolás ellenére bízik a pályára lépőkben. Az osztrákok a harmadik, míg a mieink a negyedik kalapból kerültek a csoportba, ellenben a világranglistán mindössze három hely választja el a két együttest egymástól. „Csodát nem szabad várni a sorozat előtt, mert vannak nálunk jóval erősebb riválisok a csoportban, de szeretnénk előrelépni, és ehhez a nálunk magasabban jegyzett csapatoktól is pontot, pontokat kell elvenni – mondta el a kapitány az mlsz.hu-n. – Az osztrákokat előttünk rangsorolják, ezért erőn felül kell teljesítenünk a győzelemhez, de bízom benne, hogy hazai pályán lehet esélyünk a sikerre. Ellenfelünk keretében több Bundesliga-játékos is található, a csapat erejét jól mutatja, hogy szeptemberi vb-selejtezőjén közel járt a győzelemhez a finnek otthonában, végigtámadta a meccset, de az északiak két szögletből két gólt szerezve végül győzni tudtak.”

Arról se feledkezzünk meg, hogy Ausztria is viszonylag fiatal együttessel képviselteti magát, miután a 2010-es U19-es EB-n szereplő együttesre épül a válogatottjuk.

A játékosok is bizakodva várják a mérkőzést, bár hiányzó akad: Vágó Fanny combsérülése még nem jött rendbe, Demeter Réka pedig továbbra is megfázással küszködik, így mindketten kihagyták az eddigi edzéseket. Mindennek ellenére a társaság együtt van, összekovácsolódtak a hölgyek.

A futballisták várakozásait az MLSZ TV-n keresztül osztjuk meg:

A találkozóra a belépés természetesen ingyenes, azonban aki nem tud jelen lenni, az az MLSZ TV-n élőben követheti nyomon az összecsapást. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a kispesti Bozsik stadionban. A Fociclub.hu élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik majd a helyszínről.

Gavalovits Sándor