Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Kapitány és katona”…, most a Real ellen!

A Barca védőproblémáin felbuzdulva ‘Marca‘ internetes kiadása megszavaztatta olvasóival, hogy mi lenne az ideális belső védőpáros a Real ellen a katalánok számára. Meglepő eredmény született!

A Barcánál bőven van probléma a védelem összetételét illetően az El Clásicó előtt! Gerard Piqué versenyt fut az idővel, a spanyol válogatott hátvéd szerepeltetésével az utolsó pillanatokig kivár majd Gerardo Martino vezetőedző. Javier Mascherano az AC Milan elleni BL meccs után kisebb sérülést szenvedett, ráadásul az argentin játékos mostani formája is hagy némi kívánnivalót maga után.

A Barca védelmének tengelye eddig nem tudni, hogy miképpen fog összeállni a Real ellen. A ‘marca.com’ ezen feltevésből kiindulva megszavaztatta a katalán szimpatizánsokkal, hogy ki legyen a két belső védő a Barcában a nagy derbin. A szavazók 35%a Carles Puyolt állítaná a Barca kezdőjébe. A csapatkapitány lenne drukkerek első számú választása. Puyol párja pedig meglepő módon a voksolók 28%-a szerint a szezonban óriási fejlődésen áteső és magabiztosan is futballozó Marc Bartra lenne. Ahogy a ‘marca.com’ írja, “a veterán és az új fiú”; vagy ahogy mi használjuk: “kapitány és katona” – kinek melyik tetszik jobban!

Érdekes, hogy Piqué 25%-al a harmadik lett, Mascherano pedig mindössze 12-vel a negyedik… A két eddigi alapembert kisebb-nagyobb problémáik ellenére nem játszatnák a szurkolók!
Ellenben a rutinos és csupa-szív Puyolt igazi vezérnek tartják, aki, hogyha egészséges ott a helye egy Real elleni meccsen a kezdőcsapatban. Marc Bartra pedig megkapná a bizalmat, mellyel úgy gondolják a voksolók, hogy élne is a fiatal spanyol.

Nagy Ákos