Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Gyors gólváltás Stuttgartban

A német bajnokság 10. fordulójának nyitómérkőzésén a VfB Stuttgart az új edzőt kinevező 1.FC Nürnberg együttesét fogadta.

Gőyzelemmel akarta kezdeni Gertjan Verbeek nürnbergi karrierjét, a helyszín a Mercedes-Benz Arena volt. Az első eseményre nem kellett sokat várni, Alexandru Maxim tört be a büntetőterületre, felvágták és jogosan tizegeggyeshez jutott a VfB. Vedad Ibisevic hidegvérű megoldása vezetést jelentett. Pár perccel később a jobb szárnyon vezetett támadást a Nürnberg, a svájci Josip Drmichez került a labda, aki éles szögből eltalálta lapos lövésével a bal oldali kapufát, a labda a hálóban kötött ki. A találkozó tempójára nem lehetett panasz, óriási hajtás volt az első minutumtól az utolsóig.

A fordulás után Arthur Boka, a svábok balhátvédje volt a középpontban. Az afrikai játékost több vendégfutballista is rúgta és leütközte, végül az apró termetű védő kapott sárgát, utána le is cserélték. A gólhelyzetek száma ebben a játékrészben sem csökkent. Az osztrák Martin Harnik több alkalommal is vezetést szerezhetett volna, ugyanezt elmondhatja magáról a becserélt Daniel Ginczek is vendégoldalon. A hajrába érve apadtak a kapura veszélyes szituációk, a VfB játéka kissé vesztett színvonalából, vagy mondhatjuk úgy is, nagyon szervezett volt a Nürnberg. Az utolsó tíz percet megnyomta a Stuttgart, de nem tudott igazán fantáziadús támadásokat vezetni.

Így a Nürnberg továbbra sem nyert ebben a szezonban, a VfB pedig Thomas Schneider kinevezése óta nem kapott ki a Bundesligában, így a hatodik helyen találhatóak.

Bundesliga 10. forduló, péntek:

VfB Stuttgart – 1.FC Nürnberg: 1-1
Gólszerzők: Ibisevic 3. (büntető) ill. Drmic 6.

Kostyál Balázs