Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: Megvannak a női Aranylabda jelöltek!

Itt az év vége, és ilyenkor jönnek a szokásos egyéni díjazások a labdarúgás világában is. Idén talán a férfiak mezőnyében sem olyan egyértelmű a helyzet, mint az utóbbi pár évben, de talán a hölgyeknél még nagyobb a verseny, a FIFA, és a France Football által szervezett, legrangosabb egyéni díj kiérdemléséért.

Sőt, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, és a francia szaklap nem csak azt a tízes listát hozta nyilvánosságra, amelyből megválasztják, az Év legjobb női labdarúgóját, hanem azt a névsort, amelyen tíz olyan sikeres edző neve szerepel, akik valamilyen női klubot, vagy válogatottat gardíroznak.

A hosszú évek alatt hagyományossá vált Aranylabda-gálát, jövő január 13-án, a svájci Zürichben tartják. A fenti két elismerésen kívül átadják még a férfi Aranylabdát is, illetve elárulják a Puskás-díj nyertesét (az év legszebb gólját szerző játékosa), kiosztanak még FIFA-elnöki különdíjat, és még egy fair play díjat is.

A férfiak 10-es listáját jövő héten, kedden teszik közzé, majd a hagyományokhoz híven, mindkét nem képviselőit, december elejére, háromfősre szűkítik.

Egyelőre álljanak itt a tények, azaz a hölgy jelöltek névsora, a 2013-as Aranylabdára:
Nadine Angerer (német/1. FFC Frankfurt, Brisbane Roar), Nilla Fischer (svéd/Wolfsburg), Lena Goeßling (német/Wolfsburg), Saki Kumagai (japán/1. FFC Frankfurt, Olympique Lyon), Marta (brazil/Tyresö), Alex Morgan (egyesült államokbeli/Portland Thorns), Yuki Ogimi (japán/Tubine Potsdam, Chelsea), Lotta Schelin (svéd/Olympique Lyon), Christine Sinclair (kanadai/Portland Thorns), Abby Wambach (egyesült államokbeli/Western New York Flash).

Most pedig következzen azon szakemberek sora, akik legyenek akár férfiak, akár nők, de hölgy csapatot vezetnek, és esélyük van kiérdemelni, az ÉV legjobb női labdarúgó edzője címet:
Gilles Eyquem (francia/ francia U-19-es válogatott), Kenneth Heiner-Moller (dán / dán válogatott), Ralf Kellermann (német/ VfL Wolfsburg), Shelley Kerr (skót / Arsenal Ladies FC), Patrice Lair (francia/ Olympique Lyon), Silvia Neid (német/ német válogatott), Cindy Parlow Cone (egyesült államokbeli / Portland Thorn FC), Even Pellerud (norvég/norvég válogatott), Anna Signeul (svéd/skót válogatott), Pia Sundhage (svéd/svéd válogatott).

Balogh József