Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Rangadók vasárnapja – Élen marad a PSG?

Miközben egyre komolyabb bajba kerül, a feleslegesen erejét fitogtató, francia politikai vezetés miatt az egész gall labdarúgás minősége, a bajnokság az utóbbi évek egyik legjobb kiírását könyvelheti el. Komoly a versenyfutás, és vasárnap újra kemény derbik segíthetnek eldönteni, hogy: Ki a jobb?

Ligue 1, 11. forduló
Ma este
Nantes – Lille OSC 20:30
Már a mai esti is élmezőnyös párharcot hoz. A 2001-es bajnok Nantes, a 2011-s bajnok Lille-lel csap össze. Persze mit számít a múlt, hiszen sokkal fontosabb a jelen: A „Kanárik” a negyedik, míg a vendégek a harmadik helyen állnak. Mindkét fél számára meglepetés mostani pozíciója, a már forduló végére garantálható, hogy legalább egyikük hátrébb csúszik.

2013. október 26. Szombat
Olympique Marseille – Stade Reims 17:00
Toulouse – Stade Rennes 20:00
Lorient – Sochaux 20:00
Bastia – OGC Nice 20:00
Valenciennes – Évian TG 20:00
EA Guingamp – Ajaccio 20:00
Könnyed, vagy ahogy a francia mondaná, lezser napra ne számítson senki szombaton. Bár az élklubok közül, csak a Marseille fog pályára lépni, bizony az Olympique-nek is igyekeznie kell, ha ki akarja szolgálni, megfelelő szórakoztatással, a Vélodrome sokat szenvedett közönségét. A hétközi, Napoli elleni, BL bukta egy könnyebben behúzható meccs következik Baupék számára, a Reims ellen. A többi találkozó mind-mind középmezőnyös, és alsóházi gárdák összecsapását hozza, amik után szinte biztosra vehető, hogy hatalmas lesz a mozgolódás a táblázaton, olyan este háromnegyed 10 körül.

2013. október 27. Vasárnap
Girodins Bordeaux – Montpelliér 14:00
AS Monaco – Olympique Lyon 17:00
Saint-Étienne – Paris Saint-Germain 21:00
Bajnoki címek egész sora ütközik meg vasárnap. A napot, a gyengélkedő Bordeuax nyitja. A Girondins látogatója, a döntetlen halmozó Montpelliér lesz, amely csak egy halvány fokkal játszik jobb formában, mint ellenfele. A hétvége legnagyobb meccse talán a Monaco – Lyon meccs lesz. A „Hercegségbeliek” csak az előző kör végén engedték ki kezükből az első helyet, kérdés, hogy a hétszeres bajnok OL-lel szemben képesek lesznek-e megállítani zuhanásukat, vagy Rémi Garde együttese további zülleszti a Falcao fémjelezte újoncot. A hétvége csúcspontja, a bajnoki címvédő Parsi Saint-Germain, saint-étienne-i vendégjátéka lesz. A Ligue 1 rekord győztese nincs túl jó formában, utóbbi öt ligameccséből hármat is elvesztett. Szemben a PSG az előző játéknapon vette át az első helyet a táblázaton, szerdán pedig óriási győzelmet ért el, az Anderlecht elleni, brüsszeli BL találkozón: az 5-0-ból, Zlatan Ibrahimovic egy fantasztikus négyessel vette ki a részét.

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. PSG 24 pont, 2. Monaco 22pont, 3. Lille 20ont, 4. Nantes 19 pont, 5. Marseille 17. pont,…11. Lyon 12 pont,… 15. Bordeaux 11 pont,… 18. Lorient 7 pont, 19. Sochaux 6 pont, 20. Valenciennes 5 pont.

Balogh József