Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 12. forduló: Edzőváltás után az Újpest, Véber kontra Fradi

Lassacskán a végére érünk az őszi szezonnak. A válogatott már nem játszik, így csak a bajnokságra fókuszálhatunk. Az Újpest új edzővel próbál kilábalni a hullámvölgyből, Véber György először nyerne edzőként a Fradi ellen.

2013. október 25., péntek
19.00 MTK – Újpest – tv.: Sport 1
Hidegkuti stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Medovarszki János – Buzás Balázs – Erdős József, Becséri Dániel)

Az Újpest a hullámvölgyet próbálja hullámhegyre változtatni immár új szakvezetővel. Az MTK-nál felépültek a sérültek, ugyanakkor az elmúlt hetekben betegségek is nehezítették Garami József munkáját. A liláknál nagy kérdés, milyen összetételben küldi pályára a csapatot Nebojsa Vignjevic edző, hiszen mindössze három napja volt, hogy valamelyest megismerje a keret tagjait. A rangadó minden bizonnyal kiélezett, parázs csatát hoz majd, hiszen mindkét együttes a veszélyzónában tanyázik. Az Újpest tíz ponttal az utolsó előtti, míg az MTK egy ponttal többet gyűjtve tizenegyedik.

2013. október 26., szombat
14.00 DVSC-Teva – Lombard Pápa – tv.: m1
Debrecen, vezeti: Szabó Zsolt (Varga Zsolt, Farkas Balázs – Kelemen Attila – Fábián Mihály, Urbán Eszter)

Átmenetileg előzhet a Loki, ha nyer. Erre ráadásul minden esélye megvan, hiszen odahaza még veretlen, igaz már nem százszázalékos Kondás Elemér együttese, akiknél többen is hiányozni fognak: Bódi Ádám kiállítás miatt nem léphet pályára, és Morozov, Damahou sem bevethető sérülés miatt. A másik oldalon az elmúlt hetekben kitették a keretből Tóth Bencét és Ivancsics Gellértet is, ám ez sem hozta meg a várt javulást. A Loki jelenleg harmadik a tabellán, míg a Pápa kilencedik.

16.00 Ferencváros – Mezőkövesd – tv.: Sport 1
Puskás stadion, vezeti: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert – Takács Gábor – Szilasi Szabolcs, Takács János)

Gyengélkedik a Fradi. Az Újpest elleni győztes találkozó után történtek a mai napig elkísérik a labdarúgókat. Akeem Adams állapota és bizonytalan jövője rányomja bélyegét a játékosok teljesítményére, pedig már több, mint egy hónap eltelt azóta. Hiányozni fog Hidvégi Sándor, Mateos, visszatér viszont Leonardo, aki majd fél éve futballozott utoljára. A másik oldalon Véber György kihasználhatja a fővárosiak lendületvesztését, és megszerezheti edzői pályafutása első sikerét a Ferencváros ellenében, ugyanis bármily hihetetlen, szakvezetőként még nyeretlen a Fradi ellen. A vendégeknél Fótyik Domominik és Harsányi Zoltán eltiltás miatt hiányozni fog.

16.00 PMFC-Matias – Kaposvár – tv.:
Pécs, vezeti: Vad II. István (Erős Gábor, ifj. Tóth Vencel – Becséri Gergely – Oláh Gábor, Berger József)

Vajon a sereghajtó megszerzi második sikerét, vagy a Pécs lép előrébb a táblázaton. A Kaposvár elég sok gonddal küszködik mostanság, nem elég, hogy a szereplés elmarad a várttól, az önbizalom terén is nagyon lenn vannak Prukner László tanítványai. Ez főleg a Ferencváros elleni meccs utolsó perceiben volt jól látható. A Pécs ellenben inkább hullámzóan teljesít, aminek még a saját edzőik sem tudják az okát. A szomszédvárak összecsapásán szoros meccsre van kilátás a fentiekből következtetve, még a meglepetés is benne van a pakliban.

18.00 KTE-Phoenix Mecano – MVM Paks – tv: Sport 1
Széktói stadion, vezeti: Németh Ádám (Bozó Zoltán, ifj. Kormányos Gábor – Szalai Dániel – Becséri Dániel, Erdős József)

Egykori csapattársak egymás ellen a kispadon. Horváth Ferenc és Bekő Balázs korábban a Videotonban futballozott egymás mellett, ezúttal viszont egymással szemben vezetik csatába sajátjaikat. A Paks meglepően kiegyensúlyozott szereplést hozott eddig, míg a Kecskemét hullámzóan teljesít. A tabellán sincs nagy különbség a két csapat között, lévén mindössze három ponttal áll előrébb Horváth Ferenc Paksa. Sérültről, eltiltottról egyik csapatnál sincs információ.

20.00 Haladás – Diósgyőr – tv.: Sport 1
Szombathely, vezeti: Farkas Ádám (Lémon Oszkár, Aradi József – Varga Gábor – Andó-Szabó Sándor, Varga László)

A forduló egyik legizgalmasabb mérkőzése lehet szombat este, hiszen a vendégek elképesztő sorozatot produkálnak Szivics Tomiszláv kezei alatt. Hét győzelem kapott gól nélkül! Ez megsüvegelendő teljesítmény, azonban Szombathelyen megszakadhat a sorozat, ismerve a hazai támadók kvalitásait, főleg Radó Andrásét. Nem lesz könnyű dolga a miskolci védelemnek. Miskolci siker esetén egy pontra kerülnek a piros-fehérek a listavezető Videotontól.

2013. október 27., vasárnap
16.30 Videoton – Honvéd – tv.: m1
Sóstói stadion, vezeti: Bognár Tamás (Erős Gábor, Kóbor Péter – Király Krisztián – Fábián Mihály, Solymosi Péter)

A listavezető fogadja a feltámadó Honvédot, amely egyre inkább olyan játékkal rukkol ki – ha nem is mindig – amilyet elvárnak a szurkolók. A Videotonban többen is kisebb sérüléssel bajlódnak, így például Kleinheisler László. A nagyobb sérültek közül Juhász Roland az egyetlen, akire nem számíthat José Gomes vasárnap délután. A kispestieknél az úja igazolások kezdenek beválni, persze nem mindenki, például Kovács János még egy percet sem kapott a bajnokságban a piros-feketéknél. A hazaiak mindenképpen szeretnék megerősíteni a listavezető pozíciót, de ebben a fordulóban semmi sem veszélyezteti azt, így nyugodtan készülhetnek a fehérváriak.

18.30 Győri ETO – Puskás Akadémia – tv.: Sport 2
ETO Park, vezeti: Kassai Viktor (Ring György, Kispál Róbert – Huszár Balázs – Vad II. István, Németh Ádám)

A címvédő fogadja az újoncot. Nincs is ennél egyértelműbb összecsapás. A hazaiak egyre jobb formába lendülnek, míg az akadémisták felemás szereplést tudhatnak maguk mögött. Pintér Attila legénysége összesűrítheti az élmezőnyt és a hátsó régiót is győzelmével, bár ennél jobban már nem lehetne kiélezettebb a mezőny. A hazaiaktól továbbra is hiányzik Dudás Ádám, valamint a csatárbőség miatt voltak, akik kevesebb lehetőséget kaptak, mint amire számítottak. Azonban a fenti kijelentéshez a Puskás Akadémiának is lesz egy-két szava.

Gavalovits Sándor