Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 12. forduló: Lendületes meccsen újpesti siker

Remek hangulatban, gyors futballal rukkoltak ki a csapatok. A lilák szerb edzője összeszedte a csapatát, amelynek ez a siker kellett.

A mérkőzés előtt Ahjupera, Lázár Bence, az eltiltott Ngawa nélkül vette fel a csatát a lila brigád. Az MTK-nál a betegségek mellett visszatérők is voltak, így például Csiki Norbert. Nem kezdődött rosszul a találkozó. A kék-fehérek próbáltak mezőnyfölényt kialakítani, de ez nem sikerült. A IV. kerületiek szervezetten védekeztek, és kontrákra rendezkedtek be. Szépen végigvezetett akciók, és lövésekkel befejezett lehetőségek jellemezték az első húsz percet, mire az Újpest a negyedik szögletéből betalált, Juanant nagyon egyedül hagyták. A félidő második felére feljött az MTK, de a vendégek védelme végig állta a sarat.

A szünetben Eppel helyett Horváth Péterrel frissített Garami mester, azonban nem sikerült feltörni továbbra sem a vendégvédelmet. A legnagyobb helyzetet ebben a periódusban Suljic hagyta kihasználatlanul. A légiós üresen léphetett ki, de a léc a hazaiakkal volt. A folytatásra belelendült mindkét együttes, de a helyzetek kimaradtak. Aztán az utolsó húsz-huszonöt percben fölénybe kerültek a lilák. A kékek inkább kontrákkal próbálkoztak, de a lendületesen játszó Újpest ellen ma nem jöttek be ezek.

A szerb szakember bemutatkozó meccsén tehát a lendületes csapatjáték a szurkolóknak is tetszett, aminek a végén együtt ünnepelt csapat és szurkoló. Ez a hangulat hiányzott a korábbi találkozókon.

MTK – Újpest 0-1 (0-1)
Hidegkuti stadion, 2500 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Medovarszki János – Buzás Balázs – Erdős József, Becséri Dániel)
MTK: Hegedüs – Poór, Kelemen, Kálnoki Kis, Fejes – Batik (Ayub, 68.), Kanta J., Pölöskei Zs. – Bese, Eppel (Horváth P., a szünetben), Csiki (Varga Sz., 64.)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Nego, Juanan, Antón (Lázár B., 86.) – Vasiljevic, Balogh B. (Sankovic, 76.)- Simon K., Eninful, Suljic (Tshibuabua, 82.) – Kabát
g.: Juanan (23.)
s.: Poór (47.), Kanta J. (90.), Ayub (85.) ill.: Suljic (80.)

Gavalovits Sándor