Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy félidő előnyt adott a Madrid a Barcának – videóval

Gyönyörű élőképet varázsoltak a Barca szurkolói a Nou Camp nézőterére. A hangulatra sem lehetett panasz, ahogy azt már a Klasszikusokon megszokhattuk. A két csapat kezdő tizenegyét nézve, madridi oldalon voltak nagy változások, Ancelotti mindhárom középső védőjét a pályára küldte, és Sergio Ramost ezúttal a középpálya közepén játszatta. Kimaradt Illarramendi és Isco, Carvajal kezdett Arbeloa helyett és egyik csatár sem kapott helyet a kezdőben, a fővárosiak a DiMaría-Ronaldo-Bale hármassal indultak csatába. Hazai oldalon Sánchez helyett Fabregas volt ott a kezdőben, Puyol pedig kimaradt.

Undiano Mallenco sípja útjára indította a labdát és elkezdődött a mérkőzés. Az első eseményre a 7. percben került sor, Busquets sárgult be egy DiMaría elleni szabálytalanságért. Csordogált a játék, mindkét csapat jól védekezett, Ramos is besárgult a 14. percben, Neymart faltolta. A kis brazil aztán a 19. percben büntetett, Iniesta pöcizte elé a labdát az ellenfél tizenhatosának vonalánál, Neymar pedig takarásból előtte a labdát, ami 2 játékoson (Carvajal, Varane) megpattanva kötött ki Diego López kapujának bal alsójában. Szerencsés góllal szerzett vezetést a hazai csapat. Nem sokkal később megint Iniesta volt a főszereplő, remek ütempasszal ugratta ki Messit a jobb oldalon, az argentin zseni azonban körülbelül 11 méterről csúnyán mellélőtte a labdát, ami legalább fél méterrel elkerülte a jobb alsót. Ezután megfordult a játék képe, a Barca átadta a teret és a kezdeményezést a Madridnak, de az új felállásban játszó vendégek csak körbe-körbe passzolgattak, tanácstalanok voltak a szervezetten védekező katalán csapattal szemben. Gareth Bale két jócskán fölé-mellé durrantott lövése nem okozott veszélyt Valdes kapujára. A 35. percben aztán előbb Adriano sárgult be Ronaldoval szemben, majd a 45. percben Bale kapott sárgát talpalásért, Piqué volt a szenvedő fél, de egy perccel korábban Ronaldo centerezett középre és a berobbanó Khedira a kővé dermedt Valdesbe lőtte a labdát, ami arról kipattanva érintette a menteni igyekvő Adriano kezét. A bíró továbbot intett. Óriási hiba volt! 1-0-val vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő elején, az 54. percben Neymar ugrott ki a bal szélen, a madridi védőtől kissé kiszorítva lőtt, López nagyot védett. Ezután Ancelotti cserélt, levitte a besárgult Ramost, és helyére beküldte Illarramendit. Nem sokkal később Ronaldo tizenkét méterről a jobb alsóra leadott bonbáját védte hatalmas bravúrral Valdes. Iniesta labdavesztése okozta mindezt. A szöglet után DiMaría próbálkozott lövéssel, de ez is kimaradt. Khedira is besárgult, majd Bale helyére jött Benzema. A 60. percben jártunk ekkor. Néhány perccel később Marcelo is sárgát kapott Messiről. A fővárosiak átvették az irányítást, ami elsősorban a cseréknek, főként a baszk Illarramendinek volt köszönhető. Tata Martíno elérkezettnek látta az időt, hogy frissítse csapatát. Fabregas helyére beállt Sánchez a70. percben. Egy perccel később Undiano Mallenco újabb nagy hibát vétett, Mascherano lökte el Ronaldot a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. Újabb elmaradt tizenegyes. Egy percre rá Benzema lőtt bődületes kapufát. Negyed órával a vége előtt mindkét csapat cserélt, Jesé váltotta az elfáradt DiMaríát, míg a hazaiaknál Song állt be a gólpasszos Iniesta helyére. A 78. percben eldőlt a találkozó, a csereként beállt Sánchez jól tartotta meg a labdát Varane-nal szemben, felnézett, és az ötösnél kint álló López fölött gyönyörűen a kapuba emelt. 2-0. Ronaldo láthatóan nem tudta megemészteni az elmaradt tizenegyest és a kezdőkörben kireklamált magának egy sárgát. Pepe durrantott fölé jó huszonötről. Alves a 83. percben 3-0-ra módosíthatta volna az eredményt, de López jól zárta a szöget és védett. Hat perccel a vége előtt nagy tapsvihar közepette lejött az első gólt szerző Neymar. Pedro állt a helyére. A rendes játékidő letelte után szépített a Madrid. A gólt Jesé jegyezte. Ronaldo bal szélen megiramodva középre passzolta a labdát, az U21-es válogatott kissé rosszul vette át a labdát, de lövése Valdes közreműködésével végül a kapuban kötött ki. 2-1. A Barcelona ezután a maradék percekre lenyelte a labdát, Alves azért még így is gólt szerezhetett volna, Messi alapvonalról visszatett labdájából, de Modric hatalmasat blokkolt.

Undiano Mallenco a 93. percben lefújta a találkozót, a hazai csapat 2-1 arányban diadalmaskodott és hat pontra növelte előnyét fővárosi riválisával szemben. A katalánok végig szervezetten futballoztak, kontroll alatt tartották a mérkőzést, és jól használták ki helyzeteiket, egy szépségdíjas góllal bebiztosították győzelmüket. A másik oldalon Carlo Ancelotti első félidei taktikája a gólt követően gyakorlatilag összedőlt, a második félidőre a csapat jobban és veszélyesebben játszott ugyan, de a kínálkozó lehetőségeket nem tudták gólra váltani, a kapufa is a hazaiak mellé állt, és az egy félidőnyi előny, amit a Madrid a Barcának adott, sok volt. A győzelmeket nem kell magyarázni, de a fővárosiak biztos, hogy számon kérik a játékvezetőn az elmaradt büntetőket.

Barcelona – Real Madrid 2-1 (1-0)
G: Neymar (19.), Sanchez (79.) ill. Jesé (90+1.)


Balinho