Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Óriási meglepetés, botlott az éllovas!

A szombati nap első, Eredivisie eredménye több volt, mint sokkolóan meglepő. De ne rohanjunk ennyire előre! A bajnokság tíz fordulóját követően éllovas Twente, Hágába látogatott, hogy megerősítse pozícióját, a tabella csúcsán.

A Michel Jansen irányította Twente már két forduló óta az élen áll, azonban abba a hibába esett, mint előtte a PSV. Azaz, egy kötelező három pontot bukott el. Sőt, a 2010-es bajnoki cím nyertese még csak döntetlennel sem vigasztalhatta, a Hágába velük ellátogató szurkolóikat.

Az enschedeiek már az első percektől kezdve hatalmas fölényben játszottak, míg az ADO végig a szigorú védekezésre törekedett, majd a gyors kontrákra, amik meglepően sokszor jutottak el, a vendégek kapujáig. Azonban az első 45 percben egyetlen gól sem esett, nem úgy, mint a másodikban. Az 55. minutumra ugyanis már 2-0 állt az eredményjelzőn, a Den Haag javára. Mellesleg a Twente nyomása ekkorra már még tovább nőtt, így szinte magától értetődő volt, hogy a vendéglátó nem lesz képes kibekkelni, egy egész találkozót. A törvényszerűség íratlan szabályait betartva, az éllovas egyenlített is, Castaignos, és Rosales góljaival. Csakhogy a végső csattanó még hátra volt, ugyanis a 88. percben, Mike van Duinen találatával, mégis az ADO lett a győzelem.

Mivel az élcsapatok nagy hányada csak holnap lép pályára, így komoly esély mutatkozik meg, hogy bizony a Twente nem csak az első helyet, de akár a dobogót is elveszheti, minimum egy hétre. Az ADO számára létfontosságú volt a győzelem, bár még így is osztályozós pozíciót foglal csak el.

ADO Den Haag – Twente 3-2
Gólszerzők: Bakker (51. perc), Gouriye (55.), van Duinen (88.), illetve Castaignos (69.), Rosales (76.)

További eredmények:
Cambuur – Utrecht 3-1
Gólszerzők: Hemmen (61. perc), Bakker (80.), illetve Ayoub (10.), Ritzmaier (90+1.)

NAC Breda – Go Ahead Eagles 5-0
Gólszerzők: Poepon (24., 44. perc), Buijs (27.), Sarpong (44.), Perica (87.),

Még ma játsszák:
Ajax – RKC Waalwijk

Tegnapi eredmény:
NEC Nijmegen – Heerenveen 2-1
Gólszerzők: Higdon (33., 52. perc), illetve Ziyech (85.)

Balogh József