Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: Németh Krisztián leigázta a PSV-t is!

Ismét Németh Krisztián lett a Roda hőse. A magyar válogatott támadó ma főszereplője volt, a bajnok aspiráns, PSV legyőzésének. Minden részlet alább!

A holland sajtó már hét közben is éreztette, hogy a magyar válogatott csatár, Németh Krisztián bizony jó formában van, és akár könnyen borsot törhet a kerkradei csapattal, a PSV Eindhoven orra alá.

Nme árulunk zsákbamacskát, a sokat sejtető cím, és bevezető után. A Roda győzelménél már csak az nagyobb meglepetés, hogy a Phillip Cocu vezette vendégek még csak nem is irányították a mérkőzést, ahogy az levárható lett volna, jóval nagyobb minőséget képviselő keretüktől.

Látatlanba, azt gondolta volna az ember, hogy a vendéglátó gárda a bajnok esélyes, míg a Philips-gyáriak menekülnek, az egyre távolodó kiesőzóna elől. Pedig jól kezdődött a meccs, a PSV számára, ugyanis a szlovén Tim Matavz megszerezte számára a vezetést. Azonban a második félidőben megérett, a tegyük gyorsan hozzá, nagyon is megérdemelt csoda. A Roda mezőnyfölénye két gólban öltött formát. Előbb Fledderus egyenlített, a 68. percben, majd a 85-ben már Németh juttatta előnyhöz, a Rodát. Ekkor egyébként már emberelőnyben is játszottak a sárga-feketék, ugyanis Memphis Depayt, a 72. minutumban, második sárgával kiállította a játékvezető.

A szeptember közepe óta már veretlen Rodában, Németh Krisztián már az idénybeli hatodik gólját lőtte, amivel ott van a góllövőlista élmezőnyében is! Győzelmével pedig, ha csak ideiglenesen is, de a Roda feljött a 9. helyre, míg a PSV, estére a 8. helyig is visszacsúszhat.

Roda JC – PSV Eindhoven 2-1
Gólszerzők: Fledderus (68. perc), Németh (85.), illetve Matavz (10.)

Tegnapi eredmények itt, és itt!

Balogh József