Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Grazban nyert a sereghajtó, pontmentés az utolsó percben

Az osztrák Bundesliga 13. fordulójában két derby-t is rendeznek, de a szombati nap is sok érdekességgel szolgáltatott. Első pontjait szerezte hivatalosan az Admira, ikszelt a második Ried.

Az Admira pont nélkül várta a találkozót – szerződés megsértése miatt nyolc egységet levontak -, a helyszín a UPC Arena volt. A vendégek nagyon agresszívan kezdtek, ezzel nem is tudott mit kezdeni a Graz. Egy bő negyed óra elteltével a vezető gólt is megszerezte a fővárosi alakulat, Chrisoph Schösswendter fejelt a kapuba. Az Admira ez után távoli lövésekkel próbálkozott, a Sturm előtt két komoly gólszerzési esély is adódott. Jól jött ki az öltözőből a Graz, Patrick Wolf egalizálhatott volna. Majd egyre magabiztosab lett az Admira és a húsz esztendős Maximilian Sax találatával növelték az előnyt, és meg is nyerték a találkozót.

A Wiener Neustadt a forduló előtt harmadik SV Ried ellen játszott. A vezetést Thomas Pichlmann szerezte meg a hazaiaknak, erre a félidő végén válaszolt René Gartler, azonban Herbert Rauter góljával mégis a Neustadt mehetett előnnyel a szünetre. Az első játékrész inkább a hazaiaké volt, a másodikban pedig a vendégek játszottak jobban. Robert Zulj révén sikerült is egyenlíteni, a vezetést azonban újból megszerezte a Wiener Neustadt. Az utolsó negyed órában emberelőnyben játszhatott a Ried, az utolsó percben tudták ezt gólra váltani, így egy hatgólos és fordulatos mérkőzésen ikszelt a Ried.

Tipp3 Bundesliga 13. forduló, szombat:

SK Puntigamer Sturm Graz – FC Admira Wacker Mödling: 0-2
Gólszerzők: Schösswendter 15. Sax 69.

SC Wiener Neustadt – SV JOSKO Ried: 3-3
Gólszerzők: Pichlmann 17. Rauter 44. Martschinko 69. ill. Gartler 41. Zulj 53. Schicker 90+
Kiállítva: Hlinka 75. (Wr. Neustadt)

FC Wacker Innsbruck – Wolfsburger AC: 1-2
Gólszerzők: Wallner 68. ill. Topcagic 2. Kerhe 36.

A forduló két derby-vel zárul. Vasárnap délután a wiener-derby került megrendezésre, ahol az FK Austria Wien az SK Rapid Wien együttesét fogadja, majd következik a salzburgi-derby, ahol a harmadik SV Scholz Grödig otthonában lesz jelenése a listavezető Red Bull Salzburgnak. 

Kostyál Balázs