Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola dícséri Mandzukicot

Az FC Bayern München katalán trénere elégedett csatára teljesítményével, egy bizonyos dolgban pedig a világ legjobbjának tartja.

Sokan gondolták azt, hogy Josep Guardiola érkezésével majd Mario Mandukic jó formája ellenére is a háttérbe szorulhat. A spanyol tréner előző csapatánál ugyanis nem alkalmazott csatárt, Lionel Messi persze kivetni való nélkül megoldja a gólszerzést a hamis kilences pozíciójában az FC Barcelónánál. Münchenben más a helyzet. Guardiola itt számít a horvátra, aki a bizalmat gólokban fizeti vissza, eddig hétszer volt eredményes a Bundesligában.

A Hertha ellen nehézkesen megnyert találkozón Mandzukic nem volt a kezdőcsapat tagja, ám becserélése után gólt fejelt, így nyerőember lett belőle. A produkció olyannyira megtetszett Guardiolónak, hogy olyat tett, amire nem sokan számítottak Münchenben: dícsért egy csatárt!

“Mario a tizenhatoson belül a legjobban fejelő játékos a világon. Hogyha oda kerül a labda, akkor nagyon, nagyon erős.” – véli Guardiola.

A horvát és a spanyol eleinte nem igazán jöttek ki egymással, a 27 esztendős csatár azt is elárulta még korábban, hogy a kezdetekkor nem igazán kommunikáltak Guardiolával, ez azóta gyökeresen megváltozott. Mandzukic azt mondta, örömöt okoz neki, hogy bizonyíthatja képességeit.

Kostyál Balázs