Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Primera Division: Barca-nevelés kiállítása kellett, a Sevilla sikerhez!

A hazai pályán, az augusztusi idénynyitó Atlético elleni zakó óta veretlen Sevilla fogadta, az egy hete, a Barcelona ellen, bravúros döntetlent elérő Osasunát. A Primera Division táblázatának 11. helyét elfoglaló vendéglátó volt a találkozó esélyese, lévén a pamplonaiak a kiesőzónában szerénykednek.

A mérkőzés, az első 45 percében még a viszonyoknak megfelelően alakult volna, bár az igazán veszélyes helyzetek nem igazán kápráztatták el, a Ramón Sánchez Pizjuan Stadion népét. A hatalmas lehetőség a Sevilla előtt igazából nem is a kapu előtt adott, hanem azzal, hogy az Osasunaból, a kiállítás sorsára jutott Damiá, a Barca korábbi nevelése, és játékosa.

És a 35. perctől, egy olyan attraktív csapat ellen, mint a Sevilla, emberhátrányban játszani, több mint idegőrlő. Természetesen a folytatásra még inkább visszaállt a vendégcsapat, még védekezőbb stílust vett fel. Ez hamar megbosszulta magát, ugyanis a „Palanganas” csapatkapitánya, a horvát Ivan Rakitic az 55. percben megszerezte az áhított vezetést. Sőt, alig 20 minutummal később betalált az egyik legújabb sevillai tinititán, az U20-as válogatott Jairo Samperio Bustara is. Mellesleg mindkét gólnál, a kameruni kölcsönjátékos, Stéphane Mbia adta a gólpasszt. Az így kialakult 2-0-on, már csak kozmetikázni tudott, a pamplonai gárda. A szépségtapaszt jelentő találat, Oriol Riera nevéhez fűződik, a 87. percben, ami az első kaput eltaláló lövése is volt a vendégeknek, a második félidőben. A Sevilla egy pozíciót javítva, már a 10., míg az Osasuna, a Celta tegnapi óriási győzelme miatt visszacsúszott, az utolsó előtti helyre.

Sevilla – Osasuna 2-1
Gólszerzők: Rakitic (55. perc), Jairo (75.), illetve Riera (87.)

Tegnapi eredmények itt olvashatók!

Még ma játsszák:
17:00 Villarreal – Valencia
19:00 Real Sociedad – Almería (Tv. Sport 1)
21:00 Atlético Madrid – Betis (Tv. Sport 1)
Holnap:
22:00 Getafe – Athletic Bilbao (Tv. Sport 1)

Balogh József