Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

5 dolog, ami mindenkit foglalkoztat a Barca-Real kapcsán…

A ‘Marca‘ 5, eddig megválaszolatlan kérdést gyűjtött össze a szombati El Clásicó kapcsán!

A Barcelona 2:1-es győzelmével záruló El Clásicó a mai napig számos, megválaszolatlan kérdést vet fel. Olyanokat, mint a “Járt-e volna a büntető Ronaldo buktatása után a Realnak?”; vagy például “Miért kezdett Gareth Bale; és miért játszott középső középpályást Sergio Ramos?”. Az ezekhez hasonló kérdések közül próbálta összegyűjteni és megválaszolni a ‘Marca‘ azt az ötöt, ami leginkább foglalkoztathat mindenkit.

Íme a madridi sportnapilap által közzétett lista:

1.) Miért került egy sorral előrébb, a középpálya tengelyébe Sergio Ramos?

Ancelotti olasz létére nyilván próbálta megtalálni az egyensúlyt a támadások és a védekezések között. Ramos egyfajta stabilitást kellett volna hogy vigyen a Real játékába. A spanyol hátvédnek kellett volna átvennie Xabi Alonso helyét a madridi középpálya tengelyében, úgymond mélységből, visszahúzódva a védősor elé.

2.) Gareth Bale készen áll már a játékra?

Az alatt az idő alatt, amit a walesi a Camp Nou gyepén töltött szombaton, a válasz egyértelműen; Nem! – ugye már írtuk korábban MI is, hogy Bale-nek mindössze 13 passza volt, 2-vel több mint a Barca kapusának, Victor Valdés-nek… – Aki látta a szombati Gareth Bale-t, az egyáltalán nem ismerhetett rá az elmúlt év legjobb Premier League játékosára.

3.) Miért húzódott befelé a szélről Lionel Messi, mikor nem ez volt a feladata?

Az argentin klasszis a Barca jobb oldalán kezdett, majd fokozatosan húzódott befelé. Messinek önmagához képest gyengébb meccse volt a szombati, Kényelmes tempóban futballozott, és kevesebb rész vállalt a Barca támadásaiból –  ‘Marca‘ úgy látta, hogy ez a Barca taktikája szempontjából roppant feltűnő volt. (Láthatóan Messi még nem 100%-os korábbi combsérülése után)

4.) Miért hagyja el Victor Valdés a nyáron a Barcát?

Aki látja Valdés mostani meccseit, az tudhatja, hogy fantasztikus képességű kapus, aki ráadásul a katalánok húzóembere. Briliáns védést mutatott be a Real ellen is; Ronaldo bal lábas löketénél. Egy klasszissal lesz szerényebb a Barca kerete!

5.) Miért csak 15 percet kapott Jesé?

Ancelotti akkor hozta be a fiatal spanyol szélsőt, amikor Di María már elfáradt. A végig agilisen játszó Jesé kevés időt kapott, pedig láthatóan jót tett a beállítása a Realnak. A tehetséges szélső ráadásul még gólt is szerzett. Mi lett volna hogyha előbb léphet pályára…

A ‘Marca‘ szubjektív listáján feltűnően érdekes, hogy a sportnapilap nem kért számon Undiano Mallenco játékvezetően meg nem ítélt büntetőt a Real részére; pedig a drukkereket leginkább ez osztja meg…

Nagy Ákos