Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Huszti Szabolcs: „Nem az én generációmat kellene erőltetni!”

Hosszú idő után újra megszólalt a korábbi 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs. A Hannover játékosa a ZDF televíziónak beszélt érzéseiről.

Megtörte a csendet, és elmondta, mit gondol most a válogatottról Huszti Szabolcs. A német közszolgálati televízió, a ZDF magyar származású riportere, Béla Réthy egy berlini rendezvényen beszélgetett Németországban sportoló magyarokkal, illetve Lothar Matthäus-szal.

Huszti kijelentette, hogy nem készül visszatérni a magyar válogatottba. Mint fogalmazott: „Jelenleg nem aktuális a visszatérésem.” Hozzátette, hogy a következő világversenyek idején 33-35 éves lesz. „Nem hiszem, hogy az én generációmat kell erőltetni.” – jelentette ki a Hannover szélsője. Ugyanakkor odapörkölt a magyar edzői társadalomnak is, mondván: „Sokan sajnos nem nagyon vállalnak felelősséget. Pedig ők is néha elgondolkodnának, miért tartunk ott, ahol.”

Szabolcs büszke arra, hogy 51 alkalommal magára ölthette a címeres dresszt, hozzátéve, hogy az ő felelőssége is benne van a válogatott sikertelen szereplésében az elmúlt években.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy olyan rátermett kapitány kell, aki komoly stábot hoz magával, és a szövetség is teljes mellszélességgel kiáll mellette, és minden támogatást, amit a két volt kapitány – Matthäus és Erwin Koeman – esetleg nem kapott meg.

Huszti 2010-ben, egy Moldova elleni győztes meccs után nyílt levélben fogalmazta meg véleményét a válogatott összeállításával, a szakmai munkával kapcsolatban, majd lemondta a válogatottságot. Egervári Sándor többször is próbálta elérni, de mindannyiszor süket fülekre talált.

Gavalovits Sándor