Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es VB: Továbbjutott a címvédő! – Máris kizuhantak az olaszok!

Már a nyolcaddöntőknél jár, a 2013-as, U17-es Világbajnokság. Az egyesült arab emírségekbeli tornán ma kezdődtek meg, a legjobb 16 együttes küzdelmei, immár egyenes kieséses rendszerben.

U17-es Világbajnokság, nyolcad döntők
Japán U17 – Svédország U17 1-2
Gólszerzők: Wahlqvist (56. perc-öngól), illetve Berisha (11.), Engvall (36.)
A két együttes Sharjah városában találkozott egymással. A találkozó esélyese, az a Japán volt, amely a brazil válogatotton kívül, egyedüliként tudta le háromból, három győzelemmel, a csoportfázist. Persze a svédek sem véletlenül jutottak ide, igaz, csak szerencsés harmadikként, hiszen a korábbi háromszoros győztes Nigéria, és a kétszeres bajnok Mexikó is megelőzte őket.
A papírforma felborult már az első félidőben, ugyanis a 36. percre, már kényelmes kétgólos előnyre tettek szert a skandinávok.
A folytatásban sem találtak a japánok a kapuba, igaz mégis szépíteni tudtak, a csapatkapitány, Linus Wahlqvist öngóljával.
A nyolc közé jutott „Háromkoronások” a kora esti, hondurasi – üzbég meccs továbbjutójával csapnak össze.

Olaszország U17 – Mexikó U17 0-2
Gólszerző: Diaz (26. perc), Ochoa (90+3. perc)
A címvédő Mexikó, az olaszokkal csapott össze, a legjobb nyolc közé jutásért, Abu Dhabiban. Hiába szerepelt azonban a Milan, és a Napoli utánpótlásműhelyéből is több tehetséges játékos, a „Squadra Azzurraban”, a közép-amerikaiak már az első 45 percben vezetéshez jutottak. A gólszerző, a Club América tehetséges tinicsatára, Alejandro Diaz volt.
A második játékrészben nagyon érdekes volt látni az olaszok játékát, ugyanis az európai együttes olyan behátráló, takaréklángos stílust adott elő, mintha vezetne. Pedig nem! Ezt a Mexikóiak ugyan megpróbálták kihasználni, ám több veszélyes lehetőségük is elhalt, gyakran csak a (bal)szerencsén múlva, illetve Simone Scuffet kapus védéseinek köszönhetően.
A hajrában azonban magukhoz tértek az olaszok, ám már nem sikerült egyenlíteniük, sőt kitámadásuk megpecsételte a sorsukat, hiszen a „vendégek” a 93. percben biztossá tették, a végégig nyitott kérdés. Ivan Ochoa találatával, így Mexikó fiataljai jutottak a negyeddöntőbe, ahol a Brazília – Oroszország párharc győztesével találkoznak.

Ma játsszák még:
Brazília U17 – Oroszország U17
Honduras U17 – Üzbegisztán U17

Holnapi program:
Uruguay U17 – Szlovákia U17
Nigéria U17 – Irán U17
Argentína U17 – Tunézia U17
Marokkó U17 – Elefántcsontpart U17

Balogh József