Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérésre készen! – Fülöp Marci legyőzte a rákot

Legyőzte a rákot, görög klubjával kupaezüstöt szerzett. Most a Ferencvárosnál készül a visszatérésre. Fülöp Márton sajtótájékoztatót tartott, melyen beszélt a daganat felismerésének körülményeiről és a jövőről is.

Négy és fél hónapban nem sok mindent lehetett hallani róla, miután kiderült, hogy karjában rosszindulatú daganatot találtak. Fülöp Márton most kiállt nyilvánosság elé, és beszélt az elmúlt hónapokról, a jövőről és a jelenről.

„Februárban egy edzésen karon talált egy lövés, abban a pillanatban éles fájdalmat éreztem, pár napot ki is hagytam, de a következő négy mérkőzésen mégis pályára léptem és nyertünk is.” – mondta el Fülöp. A harminc éves kapus legutóbb az Aszterasz Tripolisz kapusa volt.

„Az utolsó találkozót követően már annyira fájt a karom, hogy nem bírtam tovább folytatni, hazajöttem, ahol először konzervatív kezeléseken estem át, majd következett egy műtét, ahol kioperáltak egy izmot, ekkor azonban még nem tudták, hogy daganatról van szó.” – tette hozzá a kapus. A beavatkozás után visszament csapatához, az Olympiakos elleni kupadöntőt hosszabbításos meccsen vesztették el. A görög bajnokság rájátszásban négy meccsen védett, a bajnokság utolsó fordulója után jött a rossz hír. Rákos daganatot találtak a karjában.

A diagnózis után négy kemoterápiás és harminc sugárkezelésen esett át. Bízik benne, hogy negatívak lesznek a leletei: „Másfél hét múlva lesz egy kontroll, amelyen remélhetőleg kimondják, hogy minden leletem negatív. Ugyanakkor egy rákbetegről csak öt év után jelenthetik ki, hogy tünetmentes, így félévente kell majd kontrollra járnom.”

Kiemelte, hogy nagy segítséget nyújtott családja, kedvese, valamint a szurkolók is. Nemrég kint járt görög csapatánál, amelynek szurkolói emlékplakettel köszönték meg szolgálatait.

Elmondta, hogy Ricardo Moniz felajánlására tíz napja a Ferencváros edzésit látogatja. A holland trénerrel dolgozott Angliában, a Tottenham együttesénél. Röviden kitért a válogatottra is. Szerinte nem érdemes temetni a csapatot, ugyanis, ha nincs a románoktól bekapott második budapesti gól, akkor minden másképp alakul. „Azt mondom, jöjjön most külföldi szakember, de mindenképpen olyan, akinek megfelelő neve és tapasztalata van a szakmában. Moniz is felkavarta az állóvizet, mindenképpen valami hasonló munkamániás megszállottra van szüksége a magyar válogatottnak.” – fejtette ki véleményét a szövetségi kapitány személyéről.

Gavalovits Sándor