Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„A Spurs „fizettet”, de az Arsenálé lettem!”

A korábbi világ-, és Európa bajnok Emmanuel Petit játékosként, mindössze négy klubban fordult meg karrierje során. Az AS Monacónál töltött évek után, a Premier League-be akart szerződni, és szerződött is, na de hogyan?! Beszámoló alább!

Emmanuel Petit, a 90-es évek reményteli, feltörekvő francia generációjának tagja volt. A sokoldalú középpályás részese volt a „Les Blues” 1998-as, hazai pályán elért világbajnoki aranyának. Petit, előtte egy évvel csapott fel légiósnak, mégpedig Angliában. Első, nemzetközi klubja ráadásul nem is akármelyik, hanem a gall játékosok számára, már akkor is gyűjtőhelynek számító Arsenal. Csakhogy, a ma már 43 éves, régen visszavonult labdarúgó kissé kalandos módon igazolt, a Highburybe.

„Mielőtt aláírtam az Arsenalhoz, tárgyalásokat folytattam, a Spurs-szel. Épp egy ülésen volt a Tottenham-nél, De úgy döntöttem, hogy még nem válaszolok nekik, mert tudtam, hogy először meg akarom hallgatni az Arsenal-t. Abbna az időben még nem tudtam, hogy mekkora a rivalizálás, a Spurs, és az „Ágyúsok” között, ám később rájöttem. Később pedig összeállt, hogy a taxi, amivel az Arsenalhoz mentem, azt a „Sarkantyúsok” fizették ki. Olyan ez, mintha a Marseille egy taxit fizetnek a játékosnak, aki aztán elmegy aláírni, a Paris Saint-Germainhez. Persze mindezzel nem állt szándékomban senkit sem bántani.” – anekdotázott, a később a Barcelonában, és a Chelsea-ben is megforduló Petit.

Balogh József