Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított az Arsenal tehetsége

Az FC Arsenal épít a fiatal játékosokra, és a németekre is. Serge Gnabry mind a kettő, így nem meglepő, hogy hosszú távon számolnak vele.

Egyre több szerepet ad Arséne Wenger manager a fiatal német szélsőnek, aki ezt jó teljesítményével hálálja meg. Serge Grabry eddig három Premier Leagua találkozón kapott lehetőséget ebben a szezonban, egy gól és egy assziszt a mérlege. A mindössze 18 esztendős németet összeboronálták korábbi együttesével, a VfB Stuttgartal, de ő a maradás mellett döntött.

“Nagyon boldog vagyok, hogy ennél a klubnál lehetek. Most keményen kell dolgoznom és fejlesztenem a játékomat. Az előző bevetések önbizalmat adtak nekem, még javulni fogok.” – így Gnarby.

A német U19-es válogatott 2011 óta erősíti az Arsenal együttesét, előtte Stuttgart ificsapataiban pallérozódott. Gnabry, aki egy sváb nő és egy elefántcsontparti férfi gyerekeként született eredetileg 2015-ig szóló szerződéssel bírt az ágyúsoknál, ezt hosszabbították meg. A londoni együttes pontos információt nem adott az új kontraktus hosszáról, annyit mondtak el, hogy hosszú távra szólnak az új papírok – a Transfermarkt úgy tudja, 2018-ig toldották meg a szerződést.

“Remek technikája van, van ereje, sebessége és minőségi a befejezése. Ehhez jön még hozzá a halálos passza. Ő egy erőteljes támadó, nagyszerű játékosa lesz az Arsenalnak. Harcol a helyéért a kezdőcsapatban.” – mondta Wenger a reménység kapcsán.

Kostyál Balázs