Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Fabregas vezetésével könnyed Barca siker!

Cesc Fabregas pazar játékával a Barca könnyedén lépte le 3:0-ra a Celtát idegenben.

Tata Martino vezetőedző több változtatást is eszközölt csapatán. A Barcából kimaradt Iniesta, Xavi, Piqué, Mascherano és Neymar; ott volt viszont a kezdőben Puyol, Bartra, Pedro, Fabregas és Song is.

Apropó Song; a Barca érdekes módon két védekező középpályással állt fel, hiszen a kameruni mellett Busquets is kezdett; így Fabregas feljebb játszhatott az egész mérkőzésen, jóformán a támadok mellett. Szembetűnő volt, hogy a katalánok a tiki-taka helyett próbálták inkább lendületből, minél gyorsabban végigvinni akcióikat.

Jó iramú és lüktető mérkőzés volt, köszönhető mindez a Celta nyitott és bátor futballjának is. A hazaiak azonban nem úszták meg a többgólos vereséget!

Alexis Sánchez révén a Barca a félidőben vezetett 1:0-ra; majd a fordulást követően Cesc Fabregas duplájával – Fabregas második gólja vitatható, hiszen kapufás lövése Joel kapus hátáról került a kapuba; a spanyolok először a Barca 4-esének adták a találatot – hamar eldőlt a három pont sorsa.

Remek teljesítményeket láthattunk a Barca játékosaitól, különösen Fabregas volt elemében. A Celtánál meg kell említeni Joel kapus teljesítményét, akinek 6-7 igen komoly védése volt! Lionel Messi összes próbálkozása elhalt a Celta kapusában, így az a ritka helyzet állt elő, hogy az argentin klasszis immáron két egymást követő meccsén sem szerzett gólt…

Celta – Barcelona 0:3
Gólszerző:
Sánchez 9.; Fabregas 46. és 55.

Nagy Ákos