Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es VB: Hengerelt a rekordgyőztes; Messi utódai is menetelnek!

Ma kora este kialakult, az Arab-félszigeten folyó, U17-es Világbajnokság negyeddöntőjének mezőnye. Az már a nap korábbi részében eldőlt, hogy mindössze egyetlen európai válogatott marad csak állva, a folytatásra. Nyitott kérdés volt azonban, hogy a nagy favorit argentinok, és nigériaiak is ott lesznek-e, a legjobb nyolc között.

U17-es Világbajnokság, nyolcad döntők
Argentína U17 – Tunézia U17 3-1
Gólszerzők: Ferreyra (2. perc), Ibanez (53.), Driussi (73.), illetve Haj (43.)
Az argentin a srácok érvényesítették a papírformát. A dél-amerikai gárda, már a második percben vezetéshez jutott, ám hiába való volt mezőnyfölénye, Tunézia egyenlíteni tudott, az első játékrész hajrájában. A második félidőben azonban már kijött a tudás különbség, a két gárda között. Így tehát, a korábban már négyszer is (sikertelenül) elődöntőző Argentína játszhat, a négy közé jutásért, mégpedig Elefántcsontpart legjobbjaival.

Nigéria U17 – Irán U17 4-1
Gólszerzők: Okon (23. perc), Iheanacho (25.), Muhammed (42.), Yahaya (76.), illetve Gholizadeh (84.)
Nigéria, már a csoportfázis során is megmutatta, hogy nem csak azért nem írható le, mert már háromszor is megnyerte a tornát, hanem azért is, mert nagyon ihletett formában vannak. Az afrikai együttes a torna nagy esélyeseként, ma is remek produkciót nyújtott, és taktikai fejlettségével, könnyedén verte, az egyébként nagyot küzdő irániakat.
A „Szuper Sasok” a negyeddöntőben, a szlovákokat kiütő Uruguayjal csapnak össze.

A negyeddöntő párosításai:
Honduras U17 – Svédország U17
Uruguay U17 – Nigéria U17
Argentína U17 – Elefántcsontpart U17
Brazília U17 – Mexikó U17

Balogh József